Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή η Mercedes είναι κυριολεκτικά μοναδική!

Ελλάδα 4:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή η Mercedes είναι κυριολεκτικά μοναδική!

ΝΕΑ

Αυτή η Mercedes είναι κυριολεκτικά μοναδική!

ΝΕΑ

Βασίζεται στο εμβληματικό 300 SEL 6.3 (W109), δια χειρός Pininfarina και έχει μια συναρπαστική ιστορία…

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 είναι ένα iconic issue, μεταξύ των σεντάν επιδόσεων. Παρουσιάστηκε το 1968, η Mercedes αποφάσισε να τοποθετήσει το M100 V8 των 247 ίππων κάτω από το καπό του πανέμορφου W109 (ένας προκάτοχος της S-Class ) και μια σειρά από πολυτέλειες, ανάρτηση αέρα και αεριζόμενα δισκόφρενα.

Δυστυχώς, αυτό το όχημα δεν προσφέρθηκε ποτέ ως κουπέ – εκτός και αν μετρήσετε το μοναδικό δείγμα που απεικονίζεται στις φωτογραφίες.

Δεν είναι γνωστά πολλά για αυτό το αυτοκίνητο, αλλά φέρεται να αγοράστηκε καινούργιο από έναν Ολλανδό βιομήχανο με εμμονή στο design.

Advertisement
Advertisement

Πλησίασε τη Mercedes-Benz για να δημιουργήσει ένα προσαρμοσμένο δίθυρο W109, αλλά ο γερμανικός κολοσσός αρνήθηκε. Έφυγε αναζητώντας μια εταιρεία που θα κάλυπτε τις ιδιοτροπίες του.

Ο Pininfarina ήταν πολύ χαρούμενος που δημιούργησε ειδικά σχεδιασμένο αμάξωμα και άρχισε να μεταμορφώνει το μπαρόκ σεντάν, σε κάτι πιο σύγχρονο.

Advertisement

Διατήρησε τη βασική αρχιτεκτονική του μοντέλου παραγωγής, τις ίδιες διαστάσεις σε μεταξόνιο και μετατρόχια, την ίδια φιλοσοφία (“sports car face”) στη μάσκα και το εμπρόσθιο τμήμα και ουσιαστικά έβαλε τις θαυματουργές πινελιές, στον επανασχεδιασμένο της οροφής, στις κολώνες και στο… made in Italy, οπίσθιο τμήμα.

Ασυνήθιστο για ένα δίθυρο αυτοκίνητο, η Mercedes οδηγούσε κυρίως σοφέρ, μεταφέροντας τον ιδιοκτήτη του πέρα ​​δώθε.

Advertisement

Σύμφωνα με διάφορες πηγές, η σύζυγός του περιφρόνησε το όχημα και λέγεται ότι προτιμούσε να κυκλοφορεί με ένα ταπεινό Beetle. Η σύζυγος και τα πέντε παιδιά τους ισχυρίζονται ότι ο Pininfarina έκανε ένα λάθος κατά την κατασκευή του αυτοκινήτου, με μια παράβλεψη σχεδιασμού που προκάλεσε τα καυσαέρια να διαπεράσουν την καμπίνα.

Για κάποιο λόγο, η ύπαρξη του κουπέ κρατήθηκε μυστική. Όχι μόνο δεν υπάρχει κανένα αρχείο για αυτό στην ιστορία της Pininfarina, αλλά ακόμη και ο ιδιοκτήτης θέλησε να παραμείνει ανώνυμος.

Advertisement

Για χρόνια, ακουγόταν ότι ανήκει στον επικεφαλής της Heineken, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Όποιος κι αν ήταν, αυτός ο επιχειρηματίας, εκτός από ιδιοτροπίες, είχε σίγουρα πολύ δυνατό πορτοφόλι. Το όχημα κόστισε 400.000 Guilders το 1969, το οποίο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, κοστίζει 897.000 δολάρια σε σημερινά χρήματα.

Η μοναδική αυτή Mercedes, βγαίνει στο σφυρί και αναμένεται να πωληθεί από 400.000 έως 600.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Mercedes G 500 αποχαιρετά τον V8 με μια σπέσιαλ έκδοση
Κινητή βίλα βασισμένη σε φορτηγό της Mercedes
Με 450 ευρώ βλέπεις πρώτος τη νέα Mercedes-AMG GT