Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιες είναι οι εταιρείες με τη μεγαλύτερη αξία;

Ελλάδα 15:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιες είναι οι εταιρείες με τη μεγαλύτερη αξία;

ΝΕΑ

Ποιες είναι οι εταιρείες με τη μεγαλύτερη αξία;

ΝΕΑ

Η εταιρεία Interbrand ανακοίνωσε τη λίστα με τις 100 εταιρείες που έχουν τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία για το 2022. Ποιες είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες που ξεχωρίζουν σε αυτή;

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Interbrand, στην πρώτη θέση τής σχετικής λίστας με τις πιο πολύτιμες εταιρείες στον κόσμο για το 2022 ήταν η Apple με εκτιμώμενη αξία 482,215 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 482,2 δισεκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

Ωστόσο, στην πρώτη δεκάδα αυτής εντάσσονται και δύο αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες συναγωνίζονται με τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως και με αντίστοιχους άλλων κλάδων.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, βάσει των στοιχείων, η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία είναι η Toyota η οποία βρέθηκε στην έκτη θέση της λίστας, με αξία 59,757 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 59,7 δισεκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία). Όπως προκύπτει, αυτή αυξήθηκε κατά 10% σε σχέση με το 2021, ενώ εφέτος η ιαπωνική εταιρεία ξεπέρασε την Coca-Cola (7η θέση).

Η επόμενη αυτοκινητοβιομηχανία ήταν η Mercedes-Benz η οποία βρέθηκε στην όγδοη θέση με αξία 56,535 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 56,5 δισεκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία). Η γερμανική εταιρεία ξεπέρασε τις Disney και Nike, οι οποίες συμπλήρωσαν την εφετινή δεκάδα.

Advertisement

Η Tesla ήταν η τρίτη αυτοκινητοβιομηχανία της λίστας η οποία κατετάγη στη δωδέκατη θέση. Σύμφωνα με την Interbrand, η αξία της εταιρείας τού Elon Musk ήταν 48,002 δις δολάρια (περίπου 48 δισεκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία), ποσό που ήταν κατά 32% αυξημένο σε σχέση με το αντίστοιχο της περυσινή περιόδου (σημ.: 36,270 δις δολάρια).

Advertisement

Με την επίδοσή της, η Tesla ξεπέρασε την BMW η οποία κατετάγη στη δέκατη τρίτη θέση, με αξία η οποία έφτασε τα 46,331 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 46,3 δις ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία). Τέλος, σύμφωνα με την κατάταξη της λίστας που δημοσίευσε η Interbrand, η Audi ήταν στην 46η θέση, η Volkswagen στην 48η, η Ford στην 50ή και η Porsche στην 53η θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέα Toyota Corolla Cross: Οικογενειακό με ονοματεπώνυμο
Η Mercedes-Benz με πρωτότυπο στον τελικό του LoL (+video)
Τι σχέση έχει το Foxtron Luxgen n7 με την Apple;

 

Advertisement