Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι σχέση έχει το Foxtron Luxgen n7 με την Apple;

Ελλάδα 1:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι σχέση έχει το Foxtron Luxgen n7 με την Apple;

ΝΕΑ

Τι σχέση έχει το Foxtron Luxgen n7 με την Apple;

ΝΕΑ

Η Foxtron, δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστή. Ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα να τη γνωρίσουμε καλύτερα με το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Luxgen n7.

Advertisement
Advertisement

Η Foxtron Vehicle Technologies Company ιδρύθηκε πρόσφατα, το 2020, είναι θυγατρική του ταϊβανέζικου ομίλου ηλεκτρονικών και τηλεπικοινωνιών Foxconn που μεταξύ άλλων κατασκευάζει τα iPhone της Apple, καθώς και άλλα προϊόντα του αμερικάνικου τεχνολογικού κολοσσού και έχει σκοπό να διερευνήσει τη δυνατότητα να εξελίξει και να κατασκευάσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της.

Πέρυσι τον Νοέμβριο, οι άνθρωποι της Foxtron παρουσίασαν το πρωτότυπο Model C, ένα επταθέσιο crossover όχημα το οποίο σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τον οίκο Pininfarina. Από αυτό προέκυψε το Luxgen n7, το μοντέλο παραγωγής, το οποίο είναι έτοιμο και θα αρχίσει να πωλείται από τον Οκτώβριο στην αγορά της Ταϊβάν, αρχικά.

Advertisement
Advertisement

Το n7 θα κυκλοφορήσει με το εμπορικό σήμα της Luxgen η οποία είναι θυγατρική της Yulon Motor, της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της ασιατικής χώρας. Η Foxconn συνεργάστηκε μαζί της για την ίδρυση της Foxtron, την οποία σύστησαν από κοινού.

Το αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα «MIH» («Mobility in Harmony»), η οποία επιτρέπει ευελιξία στη χρήση ενός ή δύο ηλεκτροκινητήρων και στη μετάδοση της κίνηση είτε στους εμπρός είτε στους πίσω είτε και στους τέσσερις.

Advertisement

Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τού n7. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά στις διαστάσεις του αυτές αναμένεται να είναι ίδιες ή με μικρή απόκλιση από τις αντίστοιχες του πρωτότυπου Model C. Αυτό είχε μήκος 4.640 χλστμ. και μεταξόνιο 2.860 χλστμ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Foxconn, που κατασκευάζει τα iPhone, συνεργάζεται με τη Stellantis
Ηλεκτρικά και online συνδεδεμένα αυτοκίνητα από FCA και Foxconn!
Έλλειψη ημιαγωγών: Αναζητώντας «σανίδα σωτηρίας» στην Ταϊβάν