Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Toyota Corolla Cross: Οικογενειακό με ονοματεπώνυμο

Ελλάδα 12:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Toyota Corolla Cross: Οικογενειακό με ονοματεπώνυμο

ΝΕΑ

Νέα Toyota Corolla Cross: Οικογενειακό με ονοματεπώνυμο

ΝΕΑ

Το νέο Toyota Corolla Cross θα γίνει το επόμενο best seller προσφέροντας το πιο εξελιγμένο υβριδικό σύστημα της εταιρείας, αλλά και χώρους και ποιότητα στο μέγιστο βαθμό.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota φρόντισε για τη δημιουργία μιας πολυσυλλεκτικής γκάμας υπερυψωμένων μοντέλων, τα οποία χαρακτηρίζονται από την φιλοσοφία: υβριδική τεχνολογία, σύγχρονη σχεδίαση, ανταγωνιστικές τιμές και φυσικά αξιοπιστία.

Φορώντας τα ρούχα ενός SUV και με το προσωνύμιο Cross, η Corolla Cross επαναφέρει την εμπορική τάξη σε μία ολοένα διογκούμενη κατηγορία. Άλλωστε η Toyota λατρεύει τις απανταχού προκλήσεις.

Advertisement
Advertisement

Στο πολύ σημαντικό αισθητικό σκέλος, η Toyota καταφέρνει να συνδυάζει με επιτυχία αρκετά πράγματα ταυτόχρονα στην έκδοση Cross. Δημιουργεί ένα αυτοκίνητο που ξεφεύγει σχεδόν ολοκληρωτικά από την Corolla και έχει την δική του ξεχωριστή ταυτότητα.

Η νέα και πληθωρική Corolla Cross διαθέτει κυριολεκτικά όλα εκείνα τα στοιχεία ολιστικής ποιότητας και premium σχεδιαστικής ολοκλήρωσης που χαρακτηρίζει κάθε σύγχρονο μοντέλο της Toyota, όπως και τη δική της διακεκριμένη προσωπικότητα.

Advertisement

Στο άκρως ποιοτικό εσωτερικό της Corolla Cross ξεχωρίζει μεμιάς η σημασία στην παραμικρή λεπτομέρεια. Τόσο η εργονομία όσο και η θέση οδήγησης είναι εξαιρετικές, υπάρχει ένας ιδανικός συνδυασμός φυσικών διακοπτών και ψηφιακών μέσων, ο οποίος κάνει την καθημερινότητα του οδηγού πολύ πιο εύκολη στον χειρισμό των δεκάδων παροχών που προσφέρει η Corolla Cross.

Ο τυχερός πελάτης σίγουρα θα βρει αυτό που ακριβώς του ταιριάζει, μεταξύ των τεσσάρων εκδόσεων εξοπλισμού που διατίθεται (Active Plus, Style, Style Skyview και Lounge). To ψηφιακό πακέτο παροχών είναι άκρως αναβαθμισμένο, με ένα νέο σύστημα HMI για το Infotainment, το οποίο ελέγχεται από μία κεντρικά τοποθετημένη οθόνη 10,5 ιντσών.

Advertisement

Επίσης, ιδιαίτερα εντυπωσιακός αλλά και πολύ πρακτικός είναι ο πληρέστατος πίνακας οργάνων, ψηφιακός παρακαλώ, για πρώτη φορά στάνταρ σε Corolla, με διαγώνιο 12,3 ιντσών. Το σύστημα πολυμέσων έχει ένα νέο και πολύ ταχύτατο επεξεργαστή, ενώ, η οθόνη υψηλής ανάλυσης διαθέτει όλες τις σύγχρονες παροχές διασύνδεσης, μεταξύ αυτών, τα Apple CarPlay και Android Auto.

Επιπρόσθετα δυναμικό παρών δίνει και το σύστημα Toyota Smart Connect, το οποίο παρέχει διαδικτυακή κάλυψη στους επιβάτες και παροχή υπηρεσιών μέσω του Cloud. Ο εξοπλισμός ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά της πρότασης της Toyota όχι μόνο επειδή περιλαμβάνει όλα τα σύγχρονα συστήματα αλλά και γιατί αυτά είναι διαθέσιμα μάλιστα από τη βασική έκδοση Active Plus.

Advertisement

Η νέα “σουίτα” συστημάτων με την ονομασία T-Mate συνδυάζει το 3ης γενιάς πακέτο Toyota Safety Sense με πολλά καινούργια συστήματα που καθιστούν την Toyota Corolla Cross το πιο καλά εξοπλισμένο αυτοκίνητο της κατηγορίας του.

Η Corolla Cross υιοθετεί στα σωθικά της το αποδοτικό 5ης γενιάς υβριδικό σύστημα της Toyota, το οποίο έχει φθάσει στην πιο εξελιγμένη του μορφή και μάλιστα με κορυφαία χαρακτηριστικά λειτουργίας όπως και οικονομίας καυσίμου.

Το σύστημα έχει ως επίκεντρο τον τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα των 1.987 κ.εκ. o οποίος σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα αποδίδει 197 ίππους. Για εύκολη χρήση και μεγαλύτερη άνεση, η Corolla Cross υιοθετεί ένα αυτόματο κιβώτιο eCVT το οποίο στέλνει τη ροπή είτε στους εμπρός είτε σε όλους τους τροχούς (AWD-i).
Εξαιτίας του εξελιγμένου υβριδικού συστήματος, η Corolla Cross προσφέρει πολύ χαμηλές τιμές μέσης κατανάλωσης, στην περιοχή των 5 l/100 km.

Βέβαια θα έπρεπε να το περιμένουμε πως η Toyota ρίχνει τεράστιο βάρος στην περιβαλλοντική ευαισθησία και με ότι θετικό συνεπάγεται αυτή. Να, για παράδειγμα ξίσου χαμηλά κυμαίνονται και οι εκπομπές CO2, γεγονός που επιτρέπει στην Corolla Cross να κινείται ελεύθερα καθημερινά στον Δακτύλιο.

Συμπερασματικά, η Corolla Cross αποτελεί ένα απόλυτα ολοκληρωμένο σύγχρονο SUV, ένα οικογενειακό αυτοκίνητο που διαθέτει μεγάλο ποιοτικό βάθος όπως και τεχνολογική διάρκεια προκειμένου να διατηρηθεί διαχρονικά στην κορυφή. Τίποτα λιγότερο από αυτό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει η νέα Toyota Corolla Cross στην Ελλάδα;
Οδηγούμε τη νέα Toyota Corolla Cross στην Ισπανία
Επίσημο: Η Toyota Corolla Cross για την Ευρώπη