Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Κρατηθείτε γερά γιατί πλησιάζει η ολοκαίνουρια BMW R1300GS (+video)

Ελλάδα 12:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κρατηθείτε γερά γιατί πλησιάζει η ολοκαίνουρια BMW R1300GS (+video)

NEWSMOTO

Κρατηθείτε γερά γιατί πλησιάζει η ολοκαίνουρια BMW R1300GS (+video)

NEWSMOTO

Προ των πυλών βρίσκεται πλέον η ανανεωμένη R1300GS της BMW Motorrad με τους Γερμανούς να βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο δοκιμών.

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είδαμε αρκετές φορές τους ανθρώπους της BMW Motorrad να δοκιμάζουν σε πραγματικές συνθήκες την επόμενη γενιά της δημοφιλέστατης GS. Με βαρύ καμουφλάζ και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, οι Γερμανοί έκαναν τη «βρώμικη» δουλειά προκειμένου να αξιολογήσουν όλα τα δεδομένα της καινούριας μοτοσικλέτας η οποία θα είναι ριζικά διαφορετική σε σχέση με το σχέδιο που έχουμε γνωρίσει στην υπάρχουσα R1250GS.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα νέο βίντεο το οποίο δείχνει από πολύ κοντά τη νέα μοτοσικλέτα. Σε κάποια ορεινή διαδρομή της Γαλλίας, εμφανίζεται σταματημένο στην άκρη του δρόμου ένα έντονα καμουφλαρισμένο R1300GS. Παρά το γεγονός ότι ο αναβάτης τονίζει στον άνθρωπο που κρατάει την κάμερα να μην τραβήξει βίντεο εκείνος δεν σταματάει και δείχνει κοντινά πλάνα της μοτοσικλέτας.

Advertisement
Advertisement

Ο αναβάτης δοκιμών της BMW αποφασίζει να φύγει γρήγορα από το σημείο, ακολουθούμενος από μια δεύτερη μοτοσικλέτα. Στο βίντεο του Γάλλου youtuber δεν προλαβαίνουν να δούμε πολλά, αλλά υπάρχουν κάποια σημεία που μπορούν να γίνουν αντιληπτά. Σίγουρα το εμπρός μέρος είναι ένα από αυτά το οποίο δεν θυμίζει σε τίποτα την υπάρχουσα μοτοσικλέτα. Το φτερό θυμίζει περισσότερο τη δομή της Ducati Multistrada V4, ενώ το φωτιστικό σώμα είναι αεροδυναμικά σχεδιασμένο και πιο αιχμηρό.

Ο κινητήρας τώρα δείχνει πιο ογκώδης από τον boxer του R1250GS. Διαθέτει μαύρα προστατευτικά στους κυλίνδρους τα οποία δεν αφήνουν πολλά να φανούν, ενώ τα πλευρικά προστατευτικά είναι διογκωμένα πιθανότατα για καλύτερη αεροδυναμική προστασία.

Advertisement

Η ουρά της μοτοσικλέτας είναι το μοναδικό πράγμα που κρύβεται πολύ καλά καθώς η BMW δοκιμής ήταν εφοδιασμένη με τριπλέτα βαλιτσών που έκρυβε τα πάντα.Το αν θα δούμε τη νέα BMW R1300GS μέσα στο 2022 κανείς δεν ξέρει. Είναι όμως πολύ πιθανό μέσα στο 2023 να έχουμε αποκαλυπτήρια του πιο εμπορικού μοντέλου των Γερμανών.

Το περιβόητο κατασκοπευτικό βίντεο του GS.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μικρές αναβαθμίσεις για τα R1250R και R1250RS από την BMW Motorrad
BMW Motorrad Παπανικολάου: Σημείο αναφοράς στη Δυτική Ελλάδα
Τι περιλαμβάνει το πακέτο M Competition της BMW M1000R (+video)