Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα Toyota Supra

Ελλάδα 16:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα Toyota Supra

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα Toyota Supra

ΝΕΑ

Η Toyota συμπεριλαμβάνει στα μελλοντικά σχέδια και την καινούργια γενιά της Supra, κάτι που είναι μια ευχάριστη είδηση.

Advertisement
Advertisement

Το 2019 ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για την Toyota. Στις αρχές του έτους παρουσιάστηκε η GR Supra, η πέμπτη γενιά του sports car μοντέλου της. Θυμίζουμε ότι αυτή είχε εξελιχθεί ταυτόχρονα με την BMW Ζ4, όμως διατηρούσε τον χαρακτήρα που οι Ιάπωνες ήθελαν να έχει.

Στις ημέρες μας, έχει αρχίσει ήδη η συζήτηση για την εξέλιξη και τη δημιουργία της επόμενης Supra. Οι πρώτες φήμες γι’ αυτή κάνουν λόγο για συνέχιση της συνεργασίας των ανθρώπων της Toyota με αυτούς της BMW, με σκοπό την από κοινού εξέλιξη των δύο νέων μοντέλων (δηλαδή και της επόμενης Z4).

Η έκτη γενιά της Supra πιθανόν να είναι διαθέσιμη σε εξηλεκτρισμένη έκδοση αναφορικά με τον κινητήρα της, Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει σύστημα υβριδικής διάταξης (ήπιας ή πλήρους), ενδεχομένως και Plug-in Hybrid, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή.

Advertisement
Advertisement

Το τελευταίο ενδεχόμενο είναι αμφιφημολογούμενο, καθώς τίποτε δεν έχει επιβεβαιωθεί από την Toyota σχετικά με την καινούργια Supra. Στις αρχές της χρονιάς είχαν δημοσιευτεί εκτιμήσεις ότι η επόμενη γενιά θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη.

Στη συνέχεια, αυτές αναιρέθηκαν για να επανέλθει (η εκτίμηση) ότι θα υπάρξει και ως EV και θα παρουσιαστεί το 2026, έναν χρόνο μετά την αντίστοιχη εμφάνιση της καινούργιας γενιάς (το 2025).

Advertisement

Από τη συνεργασία της Toyota με τη BMW εκτιμάται -προς το παρόν- ότι θα προκύψει στην τελική μορφή του ο θερμικός κινητήρας που θα έχει η νέα Supra. Θυμίζουμε ότι η γερμανική εταιρεία έχει εξελίξει και υιοθετήσει στα μοντέλα της τον τρίλιτρο εξακύλινδρο κινητήρα της με σύστημα Plug-in Hybrid τον οποίο σκοπεύει να τοποθετεί και στις εκδόσεις M των μοντέλων της, αφού τον εξελίξει κατάλληλα.

Advertisement

Πιθανόν, αυτός να υπάρχει και στην επόμενη Toyota Supra. Μένει να δούμε εάν οι Ιάπωνες θα επέμβουν σε αυτόν να τον βελτιώσουν, όπως ταιριάζει στην ιστορία του μοντέλου, ή όχι. Επίσης, μένει να δούμε εάν η αμιγώς ηλεκτρική Supra θα διαθέτει μόνο συσσωρευτές ή κυψέλες καυσίμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η νέα Toyota Supra GRMN θα ξετρελάνει τους petrolheads! (+video)
Η πιο άγρια Toyota GR Supra είναι αυτή
Πώς θα ήταν μια σύγχρονη Toyota Supra A70;