Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η πιο άγρια Toyota GR Supra είναι αυτή

Ελλάδα 17:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πιο άγρια Toyota GR Supra είναι αυτή

ΝΕΑ

Η πιο άγρια Toyota GR Supra είναι αυτή

ΝΕΑ

O μύθος της Supra βασίζεται εν πολλοίς στις μετατροπές που μπορούσε να δεχτεί το σπορ μοντέλο της Toyota. Αυτό φαίνεται ότι συνεχίζεται και στις ημέρες μας, μερικώς.

Advertisement
Advertisement

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια από τότε που η Toyota παρουσίασε την GR Supra, την πέμπτη κατά σειρά γενιά του μοντέλου. Το αυτοκίνητο, το οποίο εξελίχθηκε από κοινού με τη νέα BMW Z4, ήταν το προμήνυμα για την εκ νέου επιστροφή τής ιαπωνικής εταιρεία στη σπορ εικόνα της.

Βεβαίως, όταν παρουσιάστηκε η GR Supra, οι φίλοι τού μοντέλου δυσαρεστήθηκαν σχετικά καθώς ο κινητήρας της προερχόταν από τους Γερμανούς. Αυτό σημαίνει ότι δεν είχαν πλέον τη δυνατότητα να επεμβαίνουν σε αυτόν όσο θα ήθελαν και όσο επέτρεπαν στο παρελθόν οι κινητήρες των Ιαπώνων.

Όμως, οι αισθητικές παρεμβάσεις στο αμάξωμα δεν έχουν περιορισμό σε ό,τι αφορά στις ιδέες που έχουν οι βελτιωτές για να κάνουν το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει, κάτι που επίσης γινόταν στις προηγούμενες γενιές τού μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη φορά, τον ρόλο να βελτιώσουν την εμφάνιση της GR Supra ανέλαβαν τα στελέχη της γιαπωνέζικης εταιρείας «Liberty Walk» η οποία είναι γνωστή στον συγκεκριμένο κλάδο παγκοσμίως. Το αποτέλεσμα έχει κάνει το αυτοκίνητο να μοιάζει ως ένα γνήσιο δημιούργημα της ιαπωνικής ποπ κουλτούρας για οχήματα βελτιώσεων και έτοιμο για να πρωταγωνιστήσει σε blockbuster κινηματογραφική ταινία τού Hollywood με σχετικό σενάριο.

Οι προφυλακτήρες, εμπρός και πίσω, οι προσθήκες στα μαρσπιέ, οι προτεταμένοι θόλοι, η μεγάλη πίσω αεροτομή και ο εντονότερα διαμορφωμένος αεροδυναμικός διαχύτης, όπως και οι μεγάλοι εντυπωσιακής σχεδίασης τροχοί (οι οποίοι είναι μεταξύ 19 και 24 ιντσών) είναι τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Advertisement

Από την εταιρεία δεν έχει ανακοινωθεί εάν έχουν γίνει αλλαγές και στον κινητήρα η όχι. Θυμίζουμε ότι η GR Supra διατίθεται τόσο με τετρακύλινδρο, δίλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα μέγιστης ισχύος 258 ίππων όσο και με τον τρίλιτρο, εξακύλινδρο σε σειρά turbo των 340 ίππων. Και οι δύο είναι της BMW.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε την Toyota Supra με το χειροκίνητο κιβώτιο
Supra A80 και βρεγμένη άσφαλτος, σημαίνει εύκολο τετακέ (+video)
Δοκιμή: Toyota Corolla Cross 2.0 Hybrid AWD

Advertisement