Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Supra μου φτιαγμένη από πηλό (+video)

Ελλάδα 20:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Supra μου φτιαγμένη από πηλό (+video)

ΝΕΑ

Supra μου φτιαγμένη από πηλό (+video)

ΝΕΑ

Aν νομίζετε ότι η ένα αυτοκίνητο είναι απλά γυαλισμένες λαμαρίνες και πολλά γκάζια, η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πολύς κόπος, χιλιάδες ώρες δουλειάς και αρκετά χρόνια εξέλιξης.

Advertisement
Advertisement

Η πορεία της δημιουργίας ενός νέου μοντέλου είναι μία ιδιαίτερα σύνθετη και μακροχρόνια υπόθεση, η οποία απασχολεί εκατοντάδες ανθρώπους και απορροφά εκατομμύρια σε πόρους.

Η Toyota μας δίνει μία εικόνα για την εξέλιξη της GR Supra, φέρνοντας στην δημοσιότητα μία σειρά από φωτογραφίες και video από τα πρώτα στάδια της πορείας του σπορ μοντέλου της.

Στις εικόνες φαίνεται επίσης και η τεράστια δουλειά που γίνεται σε επίπεδο τεχνιτών και εξειδικευμένου προσωπικού, ιδίως σε ότι έχει να κάνει με πήλινα μοντέλα, τα οποία παραμένουν ένα πολύ καλό εργαλείο κατά την φάση σχεδίασης ενός αυτοκινήτου, παρά τις εξελίξεις που έχουν γίνει στα υπολογιστικά προγράμματα και στην χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης.

Advertisement
Advertisement

Η GR Supra παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πριν τρία χρόνια στην έκθεση του Nτιτρόιτ το 2019, κάτι που σημαίνει ότι οι εικόνες που βλέπουμε είναι τουλάχιστον πέντε χρόνια πίσω, ή ακόμα και περισσότερο, καθώς πρόκειται για τα αρχικά στάδια της σχεδίασης.

Advertisement

Από τα σκίτσα φαίνεται ότι υπάρχει η κεντρική ιδέα της σχέσης με την BMW Z4, όμως είναι χαρακτηριστικό ότι οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της Toyota ήθελαν να δώσουν ένα πιο δυναμικό χαρακτήρα στο αυτοκίνητο.

Advertisement

Είναι ενδιαφέρον επίσης να παρατηρήσουμε πόσες από τις αρχικές ιδέες έμειναν ως είχαν και ποιες από αυτές μεταλλάχθηκαν στην πορεία εξέλιξης του μοντέλου μέχρι να φτάσει στην τελική μορφή του αυτοκινήτου παραγωγής.

Αφού κατασταλάξει σχεδιαστικά στα σκίτσα το νέο μοντέλο περνά στους υπολογιστές, όπου μπορούν να γίνουν γρήγορα και με αρκετή επιτυχία αλλαγές έτσι ώστε να μειώνεται ο χρόνος εξέλιξης και το κόστος.

Advertisement

Όμως, όπως φαίνεται και από τα video, η δημιουργία φυσικών μοντέλων από πηλό είναι κρίσιμη διαδικασία για την αξιολόγηση ενός αυτοκινήτου, αφού επιτρέπει στους σχεδιαστές να έχουν μία πιο ξεκάθαρη τρισδιάστατη άποψη για το σχέδιο τους.


Ο επικεφαλής αυτής της διαδικασίας Kazushi Eto φαίνεται στα video να δημιουργεί από πηλό τις γραμμές και τα χαρακτηριστικά στοιχεία της GR Supra, και με έναν μαγικό τρόπο κάνει να φαίνεται εύκολη μία πραγματικά δύσκολη διαδικασία, η οποία απαιτεί ικανότητες και φαντασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μια Toyota Supra «αφιέρωμα» στον Paul Walker
Μια Toyota Supra πιο ακριβή από Ferrari
Πόλεμος… για τα μάτια της Toyota Supra (video)