Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα Toyota Supra GRMN θα ξετρελάνει τους petrolheads! (+video)

Ελλάδα 21:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα Toyota Supra GRMN θα ξετρελάνει τους petrolheads! (+video)

ΝΕΑ

Η νέα Toyota Supra GRMN θα ξετρελάνει τους petrolheads! (+video)

ΝΕΑ

Η καινούρια Supra αναμένεται να παρουσιαστεί το 2025 και θα διαθέτει κάτι που… δεν το περιμένει κανείς.

Advertisement
Advertisement

Μόλις μερικές εβδομάδες έχουν περάσει από όταν έφτασε στα αυτιά μας η είδηση ότι η Toyota ετοιμάζει το «κύκνειο άσμα» του πιο θρυλικού σπορ μοντέλου της το 2025 και ήδη οι πρώτες φήμες «οργιάζουν» για κάτι πολύ ξεχωριστό.

Το Toyota GRNM Supra βρίσκεται εδώ και μερικές μέρες στην «πράσινη κόλαση» του Nordschleife Nurburgring για δοκιμές.

Παρότι είναι δύσκολο να γίνουν παρατηρήσεις με σιγουριά, οι άνθρωποι που βρέθηκαν στη διαβόητη πίστα και τράβηξαν πλάνα του ιαπωνικού μοντέλου ανέφεραν πως ίσως το θρυλικό σπορ αυτοκίνητο να έχει χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων!

Advertisement
Advertisement

Αυτή η πληροφορία έρχεται ως έκπληξη για τους περισσότερους, αφού βρισκόμαστε σε μία εποχή που τα αυτόματα έχουν κατακλύσει την αγορά και τους δρόμους. Η Toyota όπως γνωρίζουμε όμως, ξεχωρίζει και οι αγοραστές ανταποκρίνονται θετικά σε αυτό.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε, πως η GR Supra λανσαρίστηκε από τους Ιάπωνες τόσο με χειροκίνητο όσο και με αυτόματο κιβώτιο έπειτα από έκκληση των απανταχού petrolheads.

Advertisement

Το κοινό ανταποκρίθηκε θορυβωδώς σε αυτή την απόφαση, με το 50% σχεδόν να επιλέγει τον λεβιέ και τα τρία πεντάλ. Αν η Toyota βασιστεί στη GR Supra, τότε και η GRNM του 2025 αναμένεται να διαθέτει 6 σχέσεις στο σασμάν, την ώρα που το υπάρχον μοντέλο με αυτόματο σασμάν, διαθέτει 8.

Στις δοκιμές του Nurburgring φάνηκε οι αλλαγές μεταξύ των σχέσεων να είναι λίγο πιο αργές, γεγονός που παραπέμπει σε χειροκίνητο σασμάν, όμως δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει σε ποιο πρόγραμμα οδήγησης βρισκόταν το αυτοκίνητο.

Advertisement

Στον κινητήρα του Toyota Supra GRMN αναμένεται να μην αλλάξουν όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα και ο δυναμικός ήχος το μαρτυρά αυτό.

Ωστόσο, θα υπάρχουν διάφορες αναβαθμίσεις, ώστε ο εν σειρά εξακύλινδρος S58 της BMW να αποδίδει περίπου 550 ίππους. Ο συγκεκριμένος κινητήρας έχει χαρίσει χαμόγελα σε οδηγούς μέσα από αρκετά σπορ μοντέλα της βαυαρικής αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως η M2, η M3 και η M4.

Advertisement

Ακόμα κι αυτό όμως δεν είναι απόλυτα σίγουρο προς το παρόν, αφού η Toyota ακόμα δεν μας έχει αποκαλύψει κάτι σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κορυφαίας Supra.

Σε κάθε περίπτωση, το 2025 πλησιάζει και το «κύκνειο άσμα» της Toyota Supra αναμένεται συγκλονιστικό. Μέχρι τότε, απολαύστε τη Supra GRMN στην «Πράσινη Κόλαση»:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται η απόλυτη Toyota Supra με καρδιά από BMW M3/M4!
Η Toyota σώζει το χειροκίνητο κιβώτιο!
Πόσο πιο αλήτικη μπορεί να γίνει η Toyota;