Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O Sebastian Vettel και η Aston Martin TT1

Ελλάδα 5:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Sebastian Vettel και η Aston Martin TT1

ΝΕΑ

O Sebastian Vettel και η Aston Martin TT1

ΝΕΑ

Ο Sebastian Vettel είχε την ευκαιρία να οδηγήσει την Aston Martin TT1, το πρώτο αγωνιστικό της εταιρείας για Grand Prix, που συμπλήρωσε έναν αιώνα από τη δημιουργία της.

Advertisement
Advertisement

H Aston Martin, στο περιθώριο του γαλλικού Grand Prix στην πίστα Paul Ricard, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στο κοινό την TT1, το αγωνιστικό που δημιούργησε το 1922 για να συμμετέχει στους αγώνες του αντίστοιχου θεσμού πριν από 100 χρόνια.

Η TT1 είναι δημιουργήθηκε από τον Lionel Martin, έναν από τους συνιδρυτές της Aston Martin, για λογαριασμό του Κόμη Louis Zborowski, ο οποίος συμμετείχε σε αγώνες αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο, συμμετείχε για πρώτη φορά σε κάποιο σιρκουί στις 15 Ιουλίου 1922, στον αγώνα που έγινε στο Στρασβούργο.

Advertisement
Advertisement

Έμεινε γνωστό με το ψευδώνυμο «Green Pea» λόγω του σχήματος και του χρώματος του αμαξώματός του. Τόσο αυτό όσο και η TT2 (το δεύτερο όχημα που κατασκεύασε ο Martin κατ’ εντολή του Κόμη ο οποίος επένδυσε 10.000 λίρες στερλίνες τότε) είχε 16βάλβιδο κινητήρα χωρητικότητας 1.486 κ. εκ. ο οποίος απέδιδε 56 ίππους/4.200 σ.α.λ.

Η Aston Martin, για να τιμήσει τον έναν αιώνα από την δημιουργία της TT1, εμφάνισε την TT1 στο κοινό που είχε συγκεντρωθεί στην πίστα του Paul Ricard, στο πλαίσιο του γαλλικού Grand Prix, και ανέλαβε να την οδηγήσει o Sebastian Vettel κάνοντας μερικούς γύρους επίδειξης του αυτοκινήτου στους παραβρισκόμενους.

Advertisement

Ο Γερμανός πιλότος της Aston Martin δήλωσε ενθουσιασμένος από την εμπειρία και τόνισε ότι ήταν μεγάλη τιμή για τον ίδιο να βρεθεί πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στην ιστορία της εταιρείας.

Advertisement

Το βάρος της TT1 είναι 750 κιλά, δηλαδή είναι 45 κιλά ελαφρύτερη από την AMR22, το μονοθέσιο της Aston Martin Aramco Mercedes με το οποίο συμμετέχει φέτος στο Πρωτάθλημα Formula 1 ο τετράκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένας 76χρονος στο τιμόνι της Aston Martin, το παρελθόν του στη Ferrari
Oι νέες Aston Martin έχουν τις ρίζες τους σε… βιντεοπαιχνίδι!
Αυτή η Aston Martin Vantage σταματά και σφαίρες