Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O Sebastian Vettel θέλει όρια ταχύτητας στις Autobahnen!

Ελλάδα 22:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Sebastian Vettel θέλει όρια ταχύτητας στις Autobahnen!

ΝΕΑ

O Sebastian Vettel θέλει όρια ταχύτητας στις Autobahnen!

ΝΕΑ

Θα περίμενε κανείς από έναν παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 να εκθειάζει την υψηλή ταχύτητα και την έλλειψη ορίων στους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους. Όμως ο Vettel έχει αντίθετη άποψη.

Advertisement
Advertisement

Αν και συνήθως είναι γεμάτοι από κυκλοφορία ή ατελείωτα έργα, οι γερμανικοί αυτοκινητόδρομοι είναι ένα από τα τελευταία μέρη στην γη όπου, σε κάποια σημεία, δεν υπάρχουν όρια ταχύτητας.

Το καθεστώς αυτό, αν και έχει αποτελέσει αντικείμενο έντονο συζητήσεων τα τελευταία χρόνια, παραμένει αμετάβλητο, έχοντας πλέον αποκτήσει ένα είδος εθιμικού δικαίου για τους Γερμανούς -και όχι μόνο- οδηγούς.

Το θέμα επαναφέρει στην επικαιρότητα ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολλά από την ταχύτητα και όσα αυτή επιφέρει, καλά ή κακά, o 4 φορές πρωταθλητής της Formula 1 Sebastian Vettel. Και σε πρόσφατη συνέντευξή του δηλώνει ότι θα ήθελε να πάψει να υφίσταται το ισχύον καθεστώς για δύο πολύ σημαντικούς λόγους.

Advertisement
Advertisement

Ο πρώτος έχει να κάνει με την ασφάλεια στις μετακινήσεις, μιας και τον τελευταίο καιρό καταγράφονται αρκετά δυστυχήματα στα σημεία των Αutobahn που δεν υπάρχουν όρια ταχύτητας.

Ο Vettel υποστηρίζει επίσης ότι η επιβολή ενός ορίου ταχύτητας σε λογικά πλαίσια θα μειώσει έως και 2 εκατομμύρια τόνους ετησίως τις εκπομπές CO2 στην Γερμανία.

Advertisement

Η παρέμβαση του Vettel έχει ανάψει και πάλι την συζήτηση γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, που για την Γερμανία έχει και πολιτικές διαστάσεις, παραμένοντας όμως και ταμπού για μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Πάντως την λύση θα δώσει μάλλον η ηλεκτροκίνηση, μέσω της οποίας όπως έχουμε ήδη διαπιστώσει, πολλές εταιρίες αρχίζουν και καθιερώνουν τα 180 χλμ/ώρα ως ένα “στάνταρ” για τελική ταχύτητα στην ηλεκτρική εποχή.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πιάνει 332 χλμ./ώρα και τα κρατάει στην Autobahn (+video)
Πόσο το «πατάνε» οι Γερμανοί στην Autobahn;
Σοκ! Έρχεται όριο 130 χλμ./ώρα στην Autobahn