Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Oι νέες Aston Martin έχουν τις ρίζες τους σε… βιντεοπαιχνίδι!

Ελλάδα 0:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Oι νέες Aston Martin έχουν τις ρίζες τους σε… βιντεοπαιχνίδι!

ΝΕΑ

Oι νέες Aston Martin έχουν τις ρίζες τους σε… βιντεοπαιχνίδι!

ΝΕΑ

Όσο και αν ακούγεται παράδοξο, οι γραμμές και η σχεδιαστική βάση για τις νέες Aston Martin έκαναν πρώτη φορά την εμφάνισή τους στο Gran Turismo.

Advertisement
Advertisement

Mπορεί η Aston Martin να είναι μία εταιρία που πάντα ξεχώριζε για την σχεδιαστική της υπεροχή και μοναδικότητα που αντλούσε από την παράδοσή της, όμως στις μέρες μας οι σχεδιαστές μπορούν να έχουν επιρροές από παντού.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο CarsGuide ο αρχισχεδιαστής της εταιρίας Marke Reichman, εξήγησε ότι μία από τις επιρροές για τα σύγχρονα μοντέλα της εταιρίας πηγαίνουν πίσω στο 2014, στην τότε εκδοχή του Gran Turismo.

Aυτό είχε ξεκινήσει ως μία παράπλευρη διασκεδαστική ενασχόληση για να γιορτάσουν τα 15 χρόνια της Aston Martin συμμετοχής στο παιχνίδι, και τελικά κατέληξε σε μία κανονική γκάμα μοντέλων με τον κινητήρα στην μέση.

Advertisement
Advertisement

Το 2013 to Gran Turismo παρουσίασε το Vision Gran Turismo, στο οποίο επέτρεπε στους κατασκευαστές να παρουσιάσουν μέσα στην πλατφόρμα του video game κάποια concept μοντέλα για να απολαμβάνουν οι χρήστες.

Η Aston Martin συμμετείχε στο πρόγραμμα το 2014 με ένα πρωτότυπο με τον κινητήρα στο κέντρο και την ονομασία DP-100. To σχέδιο εκείνο περιελάβανε την κλασική μάσκα της εταιρίας και έναν V12 κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο με απόδοση στους 800 ίππους.

Advertisement

Για να παίξει ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν αρκούσε μόνο το εξωτερικό σχέδιο, αλλά η εταιρία προχώρησε σε “εξέλιξη” των τεχνικών του χαρακτηριστικών, έτσι ώστε να είναι ένα “κανονικό” αυτοκίνητο με τα χαρακτηριστικά και την απόδοση μιας Aston Martin.

Advertisement

Από την στιγμή που μπήκε στο παιχνίδι, η Aston Martin DP100 έγινε αντικείμενο θαυμασμού και οι φίλοι της εταιρίας πίεζαν να παρουσιαστεί και κάτι πιο… ζωντανό. Αυτό έγινε τελικά το 2014 στην συνάντηση στο Pebble Beach με ένα μοντέλο που είχε σχεδιάσει ο Marek Reichaman

Advertisement

Aπό εκεί και πέρα, όλα πήραν τον δρόμο τους, με την εταιρία να παρουσιάζει ως πρωτότυπο την Valkyrie το 2016. Μετά ήρθε η πισταδόρική Valhalla το 2019 και τελικά η επιστροφή της ανανεωμένης Vanquish με τον V6 κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο. Και να σκεφτείτε ότι όλα αυτά ξεκίνησαν ως μία παράπλευρη δραστηριότητα απλά και μόνο για ένα video game.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Valkyrie, εξαπολύοντας το hypercar της Aston Martin (video)
Aston Martin: Οι ήχοι των αυτοκινήτων της (video)
Η νέα Aston Martin θα κοντράρει τη Ferrari 296 GTB