Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Aston Martin Vantage: Το κύκνειο άσμα του V12 (+video)

Ελλάδα 13:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Aston Martin Vantage: Το κύκνειο άσμα του V12 (+video)

ΝΕΑ

Aston Martin Vantage: Το κύκνειο άσμα του V12 (+video)

ΝΕΑ

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. όπως λένε. Ακόμη και τα πολύ ωραία. με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον V12 της Aston Martin.

Advertisement
Advertisement

Η Vantage έρχεται, ο V12 ετοιμάζεται για το χρονοντούλαπο της ιστορίας. Και αυτό επειδή η κοινήγ πορεία των δύο είναι η τελευταία με το μέλλον να διαγράφεται αμιγώς ηλεκτρικό.

Η αποκάλυψη της εντυπωσιακής Aston Martin επιβεβαιώνει τις προηγούμενες διαρροές της Vantage για μεγαλύτερη μάσκα, πιο ευμεγέθεις εισαγωγές αέρα, όπως και  ευδιάκριτη προεξοχή στο καπό. Πρόκειται για λεπτομέρειες που έρχονται να… δέσουν με ένα μεγάλο μοτέρ, όπως αυτό του V12 της Vantage.

To πανίσχυρο μηχανικό σύνολο είναι το ίδιο με αυτό που κινούσε την πρωτότυπη Aston Martin V12 Speedster, με την οποία συστηθήκαμε τον Οκτώβριο του 2020. Αυτό έχει χωρητικότητα 5,2 λίτρα με διπλά turbo και αποδίδει 700 PS και 752 Nm ροπής, πετυχαίνοντας τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα στα 321 χλμ./ώρα!

Advertisement
Advertisement

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aston Martin, Tobias Moers, είχε εστιάσει στις δυσκολίες που ενέχει η συμμόρφωση των V12 μοτέρ με τo πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 7. Όμως, οι απανταχού λάτρεις για τους V12 ίσως κάνουν μια τέτοια προσπάθεια να αξίζει. Έτσι και έγινε, έστω για τελευταία φορά οι απαιτητικοί λάτρεις θα έχουν τη χαρά και την τιμή να αποκτήσουν ένα supercar που θα αποκτήσει αυτομάτως συλλεκτικό χαρακτήρα.

Το αντίπαλο δέος της Porsche 911 Turbo S θα ξεκινήσει την μικρή εμπορική του πορεία άμεσα με την επόμενη μέρα να ακολουθεί με ηλεκτρικό πρόσημο. Συγκεκριμένα από το 2025 και έπειτα, με τις Vantage και DB 11 να αγγίζουν αυτονομία 600 χλμ. Σημείωστε δε πως η παραγωγή της εν λόγω Vantage θα περιοριστεί μόλις στα 333 αυτοκίνητα με τιμή στις περίπου 315.000 ευρώ (στην Βρετανία).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Aston Martin Heritage EV Concept: Ένα ξεχωριστό ηλεκτρικό πρωτότυπο
Ρολόι της Aston Martin κοστίζει όσο η Vantage!
Η Aston Martin Valkyrie ετοιμάζεται για πίστα

Advertisement