Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Aston Martin: V12 μέχρι το 2027;

Ελλάδα 7:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Aston Martin: V12 μέχρι το 2027;

ΝΕΑ

Aston Martin: V12 μέχρι το 2027;

ΝΕΑ

Η ολοκαίνουργια Aston Martin DBX 707 SUV άφησε στην άκρη τον V12 κινητήρα της DBS, γεμίζοντας ερωτηματικά για το μέλλον του θηριώδους μοτέρ.

Advertisement
Advertisement

Παρόλ’ αυτά, ο επικεφαλής της μάρκας, Tobias Moers, ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση παύσης κατασκευής του V12 κινητήρα της φίρμας.

Αναλυτικότερα, στην ερώτηση σχετικά με την αντικατάσταση του τροποποιημένου κινητήρα της Mercedes-AMG, που φέρει η νέα DBX 707, δήλωσε κατηγορηματικά πώς δεν πρόκειται να σταματήσουν την παραγωγή του V12 και θα συνεχίσει να υπάρχει και σε άλλα σπορ αυτοκίνητα της μάρκας, πέρα από τη V12 Vantage.

Αναφορικά με την επερχόμενη V12 Vantage, αναμένεται να χρησιμοποιεί το ίδιο μηχανικό σύνολο με τη V12 Speedster, η οποία αποδίδει 700 ίππους και 752 Nm ροπής

Advertisement
Advertisement

Ο Moers έδωσε μία εκτίμηση για το πότε πιστεύει ότι θα σταματήσει ο κύκλος ζωής του V12 και αυτό είναι το 2026-2027. Άρα λοιπόν έχουμε αρκετά χρόνια ακόμα για να ακούμε τον ήχο του V12 κάτω από τα καπό των αυτοκινήτων της Aston Martin. Όπως όλα δείχνουν, το μοτέρ αυτό δεν θα το δούμε σε κάποια έκδοση της DBX γιατί προς το παρόν, για τη συγκεκριμένη σειρά χρησιμοποιείται τα V8 σύνολα της AMG.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μόνο εξηλεκτρισμένα μοντέλα από την Aston Martin
Aston Martin DBX 707: Αυτό είναι το ισχυρότερο SUV
Δυναμώστε τον ήχο για να ακούσετε την Aston Martin Valkyrie (+video)

Advertisement