Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο λόγος που όλοι θέλουν συνεργασία με την Tesla

Ελλάδα 15:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο λόγος που όλοι θέλουν συνεργασία με την Tesla

ΝΕΑ

Ο λόγος που όλοι θέλουν συνεργασία με την Tesla

ΝΕΑ

Λατρεύουν να τη μισούν και να την κρίνουν, όμως επιδιώκουν να συμπράξουν με την Tesla.

Advertisement
Advertisement

Το τελευταίο χρονικό διάστημα την επικαιρότητα απασχολεί η πρόθεση και προοπτική κάποιων αυτοκινητοβιομηχανιών να συμφωνήσουν με την Tesla με σκοπό να χρησιμοποιούν το δίκτυο ταχυφορτιστών της και για τα δικά τους αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Ο προφανής λόγος είναι ότι θέλουν να επωφεληθούν από την υπάρχουσα υποδομή, κάτι που εξοικονομεί χρήματα για τις ίδιες αναφορικά με την επένδυση για την ανάπτυξη άλλου.

Όμως, πρόσφατα έγινε γνωστό ότι οι ταχυφορτιστές της εταιρείας του Ίλον Μάσκ έχουν ακόμα ένα πλεονέκτημα. Όπως προκύπτει από σχετική έρευνα της «J.D. Power», οι χρήστες αυτών δηλώνουν ότι είναι πολύ αξιόπιστοι.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, όσοι συμμετείχαν έδωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία σε αυτούς, έναντι των ταχυφορτιστών άλλων παρόχων.

Συγκεκριμένα, αυτοί της Tesla συγκέντρωσαν 734 βαθμούς με άριστα το 1.000, όταν ο μέσος όρος για αυτούς των υπόλοιπων που αξιολογήθηκαν ήταν οι 558 πόντοι.

Advertisement

Αναλυτικότερα, από την έρευνα της «J.D. Power», μόνο το 3,9% των χρηστών των ταχυφορτιστών της εταιρείας δήλωσε ότι δεν μπόρεσε να τους χρησιμοποιήσει όταν έφτασαν στον χώρο που βρίσκονταν αυτοί. Συγκριτικά, για τους φορτιστές άλλων παρόχων το ποσοστό έφτασε στο 21,6% των περιπτώσεων.

Advertisement

Βέβαια, για να μπορέσουν οι άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες να κάνουν χρήση των ταχυφορτιστών της Tesla, θα χρειαστεί να προσαρμόσουν το πρότυπο φόρτισης που διαθέτουν στα οχήματά τους στο «NACS» («North American Charging Standard») το οποίο αυτή χρησιμοποιεί στα μοντέλα της.

Η πρόθεση των άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών να χρησιμοποιούν το δίκτυο της Tesla έχει γίνει πράξη ήδη στη Βόρεια Αμερική (Καναδάς, ΗΠΑ), καθώς η Ford, η General Motors και η Rivian, το πράττουν ήδη.

Πριν από λίγες ημέρες, η Volvo ανακοίνωσε ότι θα πράξει το ίδιο τόσο εκεί όσο και στην Ευρώπη, όπως και η Polestar. Τέλος, σχετική ανακοίνωση έχει γίνει και από τον Όμιλο Stellantis.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πότε ανοίγει αντιπροσωπεία Tesla στην Θεσσαλονίκη;
Ναυάγησε το εργοστάσιο της Tesla στην Ισπανία. Μήπως είναι η ώρα της Ελλάδας;
Ο Μασκ «προπονείται» για μονομαχία με τον Ζούγκερμπεργκ