Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Stellantis κλείνει το μάτι στην Tesla

Ελλάδα 0:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Stellantis κλείνει το μάτι στην Tesla

ΝΕΑ

H Stellantis κλείνει το μάτι στην Tesla

ΝΕΑ

Μετά τις Ford και GM, η Stellantis γλυκοκοιτάζει την τεχνολογία φορτιστών της Tesla.

Advertisement
Advertisement

Τις προηγούμενες εβδομάδες είχαμε πολύ σημαντικές εξελίξεις όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση, καθώς οι Ford και GM ήρθαν σε συμφωνία με την Tesla να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο σταθμών φόρτισης Tesla Superchargers στη Βόρεια Αμερική.

Το παράδειγμα των δύο κολοσσών της αυτοκίνησης σκέφτεται να ακολουθήσει ο Όμιλος Stellantis. Σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους της Stellantis στο Reuters, στόχος του Ομίλου είναι να διερευνήσει την πιθανότητα να συνεργαστεί με την Tesla προκειμένου να ακολουθήσει τις ίδιες προδιαγραφές στους σταθμούς φόρτισης.

Advertisement
Advertisement

Αν η Stellantis τελικά πάρει τη μεγάλη απόφαση και ακολουθήσει το πρωτόκολλο φόρτισης της Tesla τότε μοντέλα της Jeep, της Dodge, της Chrysler και των υπόλοιπων Ευρωπαίων κατασκευαστών, θα είναι σε θέση στην Αμερική να χρησιμοποιήσουν τους 17.000 σταθμούς Supercharger και φυσικά τις εξελιγμένες εφαρμογές που χρησιμοποιεί η αμερικανική μάρκα.

Παρά την θέληση πάντως της Stellantis να αξιολογήσει την πιθανότητα να ακολουθήσει το μονοπάτι της Tesla, τίποτα δεν είναι ακόμα σίγουρα. Ο Όμιλος έχει ήδη ξεκινήσει να σχεδιάζει δικές της τεχνολογίες για τους πελάτες της όπως το Free2Move Charge. «Έχουμε επικεντρωθεί στο να παρέχουμε στους πελάτες μας την καλύτερη δυνατή εμπειρία φόρτισης. Το Free2Move Charge θα προσφέρει αδιάλειπτες, απλές λύσεις στο σπίτι και στη διαδρομή μέσα από τους συνεταίρους μας και τους παρόχους μας», σχολίασε στέλεχος του Ομίλου Stellantis.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Stellantis δοκιμάζει συνθετικά καύσιμα
Πώς είναι η εμπορική πορεία του Ομίλου Stellantis;
Η Ελλάδα με ταξί Tesla σε τιμή έκπληξη!

Advertisement