ΝΕΑ

Ναυάγησε το εργοστάσιο της Tesla στην Ισπανία. Μήπως είναι η ώρα της Ελλάδας;

Ελλάδα 10:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ναυάγησε το εργοστάσιο της Tesla στην Ισπανία. Μήπως είναι η ώρα της Ελλάδας;

ΝΕΑ

Ναυάγησε το εργοστάσιο της Tesla στην Ισπανία. Μήπως είναι η ώρα της Ελλάδας;

ΝΕΑ

Ένα νέο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών σχεδιαζόταν για την Βαλένθια στην Ισπανία. Όμως η συμφωνία «τσάκισε» την τελευταία στιγμή.

Advertisement
Advertisement

Τα σχέδια της Tesla για τη δημιουργία εργοστασίου Gigafactory στη Βαλένθια της Ισπανίας φέρεται να εγκαταλείφθηκαν λόγω διαρροών που εξόργισαν την Tesla και διατάραξαν τις διαπραγματεύσεις.

Μόλις λίγες εβδομάδες μετά την είδηση που κυκλοφόρησε για την πιθανή συμφωνία με τη Βαλένθια, αυτή έχει πλέον σταματήσει να υφίσταται..

Η Ισπανία έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες για προσελκύσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες, με τη Volkswagen να σχεδιάζει εργοστάσιο μπαταριών στη χώρα, καθιστώντας την ελκυστική τοποθεσία για το επόμενο εργοστάσιο της Tesla.

Advertisement
Advertisement

Η διακοπή των διαπραγματεύσεων λέγεται ότι είναι αποτέλεσμα μιας διαρροής που αποκάλυψε την πιθανότητα της συμφωνίας, εξοργίζοντας στελέχη της Tesla.

Ενώ η διαρροή πιστεύεται ότι προήλθε από το εσωτερικό της τοπικής κυβέρνησης της Βαλένθια, ο πρόεδρος της πολιτείας, Ximo Puig, αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη. Παρά τη διαρροή, μέλος της κυβέρνησης της Βαλένθια επιβεβαίωσε ότι οι συνομιλίες είχαν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό.

Η συμφωνία με τη Βαλένθια είχε τη δυνατότητα να φθάσει έως και 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ και θα δημιουργούσε πολλές θέσεις εργασίας που σχετίζονται με έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο.

Advertisement

Παρόλο που η συμφωνία με τη Βαλένθια ναυάγησε, η Tesla εξακολουθεί να αναζητά μια κατάλληλη τοποθεσία για το επόμενο εργοστάσιό της.

Η Γαλλία, μετά από συνάντηση μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla Ίλον Μασκ και του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron, φέρεται να είναι μεταξύ των κορυφαίων υποψηφίων. Εξετάζονται επίσης η Ιταλία, ο Καναδάς και η Ινδία.

Advertisement

Ο Μασκ δήλωσε πρόσφατα ότι η Tesla σκοπεύει να ανακοινώσει την τοποθεσία του επόμενου εργοστασίου της μέχρι τα τέλη της χρονιάς. Μήπως η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να δει λίγο πιο σοβαρά το ενδεχόμενο αυτή η τεράστια επένδυση -ή έστω κάποιο μέρος αυτής- να έρθει στην χώρα μας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε τι άλλο θα μιμηθούν την Tesla;
Ο Μασκ «προπονείται» για μονομαχία με τον Ζούγκερμπεργκ
Τι αλλάζει στο Model 3 της Tesla;