Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mobility 2023: Το πρωτοποριακό Hyundai Ioniq 5 δηλώνει παρόν

Ελλάδα 3:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mobility 2023: Το πρωτοποριακό Hyundai Ioniq 5 δηλώνει παρόν

ΝΕΑ

Mobility 2023: Το πρωτοποριακό Hyundai Ioniq 5 δηλώνει παρόν

ΝΕΑ

Το Ioniq 5 το γνωρίζουμε, καθώς υπάρχει ήδη για κάποιο χρονικό και στην ελληνική αγορά. Όμως, αυτό δεν μειώνει καθόλου το ενδιαφέρον του κοινού για το αυτοκίνητο, όπως φαίνεται στη Mobility 2023.

Advertisement
Advertisement

Κάποια αυτοκίνητα παραμένουν σημείο αναφοράς, αυτό αποδεικνύει η Ιστορία. Στη σύγχρονη εποχή, η ηλεκτροκίνηση έχει αρχίσει να κάνει τα νέα μοντέλα να έχουν περισσότερα κοινά στοιχεία μεταξύ τους. Όχι όμως το Ioniq 5 που δημιούργησε η Hyundai.

Αυτό το γνωρίζαμε ήδη από την περυσινή Mobility. Όμως, το ενδιαφέρον του κοινού είναι μεγάλο και στη Mobility 2023 και μάλιστα αυξημένο, συγκριτικά.

Το Ioniq 5 έχει τόσο έντονη προσωπικότητα και τόσο ελκυστική παρουσία που «σκιάζει» όποιο άλλο αυτοκίνητο υπάρχει κοντά του, στον χώρο.

Advertisement
Advertisement

Οι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό είναι προφανείς. Στη Hyundai, αποφάσισαν να πάρουν ένα σημαντικό ρίσκο με τη δημιουργία του. Το Ioniq 5 ήταν ένας πρωτοπόρος, όχι μόνο για την νοτιοκορεατική εταιρεία αλλά και για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία όταν παρουσιάστηκε.

Κατά κάποιον τρόπο άνοιξε έναν δρόμο τον οποίο μπορούσαν να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες αναφορικά με την τεχνολογία, τις εφαρμογές, τη γενικότερη φιλοσοφία κατασκευής.

Advertisement

Η σχεδίασή του, ο χαρακτήρας του (ένα hatchback μοντέλο με εμφάνιση crossover), η ευρυχωρία του, οι τεχνολογικές καινοτομίες του, όπως και τα ψηφιακά συστήματά του συνιστούν ένα σύνολο που για καιρό δεν είχε αντίπαλο.

Advertisement

Αυτά τα στοιχεία, προφανώς, εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν το Ioniq 5. Και το αυτοκίνητο παραμένει πόλος έλξης για την πληθώρα επισκεπτών που βρίσκονται στο Golden Hall, εκεί που διεξάγεται η Mobility 2023, το μεγαλύτερο event στην Ελλάδα για την ηλεκτροκίνηση, την τεχνολογία της, τα Plug-in υβριδικά αυτοκίνητα και τη μικροκινητικότητα.

Το Ioniq 5, είναι εκεί και δίνει τη δυνατότητα σε όσους ακόμα δεν έχουν μπορέσει να το δουν από κοντά να το πράξουν. Όπως και σε αυτούς που το γνωρίζουν ήδη να επιβεβαιώσουν τα προτερήματα του μοντέλου της Hyundai.

Θυμίζουμε ότι το Ioniq 5 διατίθεται σε συνολικά τέσσερις εκδόσεις αναφορικά με την μέγιστη ισχύ του και τους ηλεκτροκινητήρες του: Στην πισωκίνητη των 170 ίππων με τις μπαταρίες των 58 kWh, στην πισωκίνητη με τις μπαταρίες των 77 kWh και μέγιστη ισχύ 228 ίππους και στην τετρακίνητη, με την ίδιας χωρητικότητας μπαταρίες και τους δύο ηλεκτροκινητήρες μέγιστης συνδυαζόμενης ισχύος 325 ίππων.

Advertisement

Τέλος, δεν είναι τυχαίο ότι τα στελέχη της Hyundai αποφάσισαν να είναι αυτό το μοντέλο η επιτομή της τεχνογνωσίας τους στην ηλεκτροκίνηση και στα οχήματα σπορ επιδόσεων.

Το Ioniq 5 N τάραξε και πάλι τα νερά και έδειξε για ακόμα μία φορά τον δρόμο. Η κορυφαία έκδοση, με ισχύ και επιδόσεις ενός supercar, αποδεικνύει ότι η νοτιοκορεατική εταιρεία δεν βρέθηκε τυχαία στην πρωτοπορία του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας, παγκοσμίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Hyundai Ioniq 5 RWD
Το Hyundai Ioniq 5 γιορτάζει τα 100 χρόνια της Disney (+video)
Δείτε ποιο ηλεκτρικό πήρε ταξιτζής στην Μυτιλήνη