Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Τι ζητά κανείς από το ηλεκτρικό του;

Ελλάδα 10:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι ζητά κανείς από το ηλεκτρικό του;

Mobility

Τι ζητά κανείς από το ηλεκτρικό του;

Mobility

Οι ιδιοκτήτες αλλά και οι ενδιαφερόμενοι για αγορά κάποιου ηλεκτρικού μοντέλου, όλο και περισσότερο δείχνουν ενδιαφέρον για θέματα και δυνατότητες των αυτοκινήτων που αρχικά μπορεί να έμοιαζαν έως και δευτερεύοντα.

Advertisement
Advertisement

Η αμφίδρομη φόρτιση είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που έχουν αναδειχτεί σε ιδιαίτερα σημαντικά μια και τα αναζητούν οι υποψήφιοι αγοραστές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Μοντέλα όπως τα Nissan Leaf, Ford F-150 Lightning, Hyundai Ioniq 5, Kia EV6 και Volvo EX90 που δίνουν τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη τους να τροφοδοτήσει κάποιο ηλεκτρικό εργαλείο ή να δώσει ρεύμα σε κάποια εγκατάσταση όπως είναι εκείνη του εξοχικού και σε άλλο ηλεκτρικό όχημα για παράδειγμα, φαίνεται πως κερδίζουν έδαφος σε επίπεδο εντυπώσεων και πρόκλησης ενδιαφέροντος από το αγοραστικό κοινό.

Advertisement
Advertisement

Η μεγάλη απήχηση που έχει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, καταγράφεται κυρίως στη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως, που δεν είναι άλλη από εκείνη της Κίνας. Τα τμήματα marketing των Ford και Hyundai στις ΗΠΑ, έχουν «πάρει το ύνημα» και χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό των μοντέλων τους, «συνδέοντάς το» με δραστηριότητες που προβάλλονται διαφημιστικά.

Καθώς ακόμα το χαρακτηριστικό αυτό δεν αφορά το σύνολο των ηλεκτρικών μοντέλων που διατίθενται στην αγορά, οι εταιρείες που έχουν μοντέλα που το διαθέτουν, το χρησιμοποιούν ως USP (Unique Selling Point) για την προβολή των αυτοκινήτων τους. Τα μοντέλα με δυνατότητα μεταφοράς ρεύματος σε εξωτερική πηγή (V2L-Vehicle to Load) μπορούν να παρέχουν τροφοδοσία εναλλασσόμενου ρεύματος.

Advertisement

Η δυνατότητα αυτή, διαχωρίζεται σε πολλές περιπτώσεις από εκείνη που κάνει ορισμένα οχήματα να μπορούν να τροφοδοτήσουν με ρεύμα ένα σπίτι (V2H- Vehicle to Home) ή να επιστρέψουν το ηλεκτρικό τους φορτίο στο δίκτυο (V2G- Vehicle to Grid). Όπως και να έχει πάντως, η ταχύτατη εξέλιξη των ηλεκτρικών μοντέλων αναφορικά με τις δυνατότητές τους να «υποστηρίξουν» πολλά περισσότερα από τις μετακινήσεις και μόνο, αναμένεται να συμβάλλει στη σημαντική αύξηση της ζήτησής τους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο Volvo EX90 θα δίνει ρεύμα και στο σπίτι
Η Fiat επενδύει στην ηλεκτροκίνηση
«Big Brother» στις εκπομπές CO2!

 

Advertisement