Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes EQE: Το επόμενο ηλεκτρικό «καμάρι» των Γερμανών

Ελλάδα 4:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes EQE: Το επόμενο ηλεκτρικό «καμάρι» των Γερμανών

ΝΕΑ

Mercedes EQE: Το επόμενο ηλεκτρικό «καμάρι» των Γερμανών

ΝΕΑ

«Ηλεκτρικός πυρετός» από τη Mercedes, η οποία διευρύνει την οικογένεια μοντέλων EQ με ακατάπαυστους ρυθμούς. Τι πρέπει να περιμένουμε από το επόμενο ηλεκτρικό μοντέλο της Merc;

Advertisement
Advertisement

Απόλυτα αφοσιωμένη στην επέκταση της ηλεκτρικής γκάμας της είναι η Mercedes, η οποία μετά τις EQC, EQV και EQA αποκάλυψε τόσο τη μηδενικών ρύπων ναυαρχίδα της, EQS, όσο και το ηλεκτρικό αδερφάκι της GLB, την EQB.

Η εταιρεία από τη Στουργάρδη, ωστόσο, δεν σταματά στα παραπάνω, αλλά εστιάζει στη διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών προτού απομακρύνει την κουκούλα στο επόμενο ηλεκτρικό μοντέλο της. Πρόκειται για την EQE, ένα ηλεκτρικό sedan μικρότερων διαστάσεων από την EQS, αλλά με περισσότερους χώρους από την E-Class. Για την αύξηση της ευρυχωρίας φροντίζει η νέα αρθρωτή αρχιτεκτονική “EVA” η οποία έκανε πρεμιέρα στην EQS και προορίζεται για executive-class ηλεκτρικά.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά, όπως έχουμε αναφέρει, η ΕQE θα έχει εμφάνιση τύπου coupe, με αφθονία καθαρών/λιτών γραμμών. Στο μπροστινό μέρος θα δεσπόζει η χαρακτηριστικά μαύρη κλειστή μάσκα με τα ενσωματωμένα φώτα, ένας κομψός προφυλακτήρας με εισαγωγές αέρα σε σχήμα “C” στα άκρα του, ενώ στα πλευρά θα υπάρχουν πολυάκτινες ζάντες 19 ιντσών. Στο πίσω μέρος θα ξεχωρίζει η οριζόντια LED λωρίδα… υπό τη σκέπη μιας μικρής αεροτομής (όπως και η EQS).

Επίσημη εικόνα για το εσωτερικό δεν υπάρχει, αλλά πιθανότητα θα συναντήσουμε είτε το εντυπωσιακό σύμπλεγμα οθονών (Hyperscreen) της EQS, είτε μια ελαφρώς πιο… γήινη εκδοχή του.

Ο ψηφιακός κόσμος της Mercedes EQS

Σύμφωνα με πληροφορίες η Merc EQE θα προσφέρεται τόσο σε πισωκίνητη (ένα μοτέρ στον πίσω άξονα) όσο και σε τετρακίνητη έκδοση (δύο μοτέρ), με την τελευταία να παράγει πάνω από 400 PS και ν’ απολαμβάνει περισσότερα από 600 km αυτονομίας.

Advertisement

Επίσης, το μοντέλο φαίνεται πως θα διατίθεται και σε 3 εκδόσεις AMG, μία εκ των οποίων θα αποτελεί τον… άσπονδο εχθρό της ηλεκτρικής BMW M5.

Την παραγωγή της νέας Mercedes EQE θα αναλάβει η κινεζική εταίρος της Daimler, BAIC Motor, με τα αποκαλυπτήρια να γίνονται τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Μονάχου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέα Mercedes C-Class PHEV με δυνατότητα κάλυψης 100 “ηλεκτρικών” χιλιομέτρων 
Η μοχθηρή Mercedes-AMG GT Black Series (VIDEO)
H Mercedes-AMG επιβεβαιώνει την αντικατάσταση της GT Roadster από τη νέα SL

 

Advertisement