Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 3 AMG εκδόσεις η νέα ηλεκτρική Mercedes EQE

Ελλάδα 11:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 3 AMG εκδόσεις η νέα ηλεκτρική Mercedes EQE

ΝΕΑ

Με 3 AMG εκδόσεις η νέα ηλεκτρική Mercedes EQE

ΝΕΑ

Ο ηλεκτρικός πύραυλος της Mercedes AMG θα αποτελεί αξιόμαχο αντίπαλο της ηλεκτρικής BMW M5.

Advertisement
Advertisement

Στον απόηχο της ανακοίνωσης της Mercedes αναφορικά με το λανσάρισμα 6 νέων ηλεκτρικών μοντέλων, καταφτάνουν νέες πληροφορίες που καταδεικνύουν πως κινείται σε πυρετώδεις ρυθμούς.

Ειδικότερα, η γερμανική εταιρεία έλαβε τα απαραίτητα νομικά μέτρα προκειμένου να κατοχυρώσει τις ονομασίες “EQE 43”, “EQE 53” και “EQE 63”. Αυτό το πέτυχε μέσω κατάθεσης αιτήσεων στο γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε, την περασμένη Δευτέρα.

Όπως μαρτυράνε οι ανωτέρω ονομασίες, η επερχόμενη EQE σεντάν έκδοση, η οποία θα αποτελεί την ηλεκτρική εκδοχή της E-Class σεντάν, θα λάβει την επιμέλεια και της AMG. Την ύπαρξη ισχυρών ηλεκτρικών AMG μοντέλων έχουν επιβεβαιώσει και υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία εκ των AMG EQE θα αποτελεί αντίπαλο της ηλεκτρικής BMW M5 ενώ θα έχει αντίστοιχες επιδόσεις με την Bugatti Veyron.

Σημειώνεται πως η Mercedes EQE θα παρουσιαστεί το 2022 τόσο σε έκδοση SUV όσο και σεντάν. Θα βρίσκεται κάτω από την κορυφαία EQS στο line-up της εταιρείας, θα είναι τετρακίνητη και η ιπποδύναμη θα ξεπερνά τους 400 ίππους.

Advertisement

Παράλληλα, θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEA (Modular Electric Architecture) που έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία προκειμένου να μπορεί να τοποθετηθεί σε διαφορετικών κατηγοριών μοντέλα και να καθιστά εύκολη την τοποθέτηση κινητήρα και κιβωτίου.

Advertisement

Εντός του 2021 αναμένεται το λανσάρισμα της EQS, του αμιγώς ηλεκτρικού, φουτουριστικού σεντάν των 700 χλμ. αυτονομίας, ενώ προλειαίνεται το έδαφος και για τα EQA και EQB.

Υπενθυμίζεται πως η Mercedes επικεντρώνεται στο πλάνο “Ambition 2029” μέσω του οποίου επιθυμεί να μετριάσει καθοριστικά τις εκπομπές ρύπων.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Με σπορ ήχο τα ηλεκτρικά Mercedes

Έρχεται η νέα Mercedes SL με έως και 800 ίππους

Ποιο μοντέλο έχει κάνει πάνω από 1.000.000 χλμ./ώρα