Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Mercedes C-Class PHEV: Με 100 ηλεκτρικά χιλιόμετρα

Ελλάδα 21:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Mercedes C-Class PHEV: Με 100 ηλεκτρικά χιλιόμετρα

ΝΕΑ

Νέα Mercedes C-Class PHEV: Με 100 ηλεκτρικά χιλιόμετρα

ΝΕΑ

Η επερχόμενη plug-in υβριδική C-Class θα έχει διπλάσια ηλεκτρική αυτονομία από αυτή που προσφέρουν τα περισσότερα μοντέλα σχετικής τεχνολογίας.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα με την παρουσίαση της νέας γενιάς της C-Class,  η οποία θα λανσαριστεί τις επόμενες μέρες, η Mercedes προανήγγειλε και τη μεταγενέστερη άφιξη δύο plug-in υβριδικών εκδόσεων.

Οι PHEV εκδόσεις θα αφορούν τόσο την έκδοση αμαξώματος Saloon όσο και την Estate, με κινητήρα βενζίνης αλλά και diesel (σ.σ. αργότερα). Η μεγάλη είδηση, ωστόσο, δεν είναι η παρουσία plug-in υβριδικών εκδόσεων. Αλλά το γεγονός πως η ηλεκτρική αυτονομία θα φτάνει τα 100 χλμ., την ίδια ώρα που τα περισσότερα PHEV μοντέλα δεν παρέχουν περισσότερα από 50 ηλεκτρικά χλμ. Η ηλεκτρική ενέργεια στις plug-in υβριδικές εκδοχές της C-Class θα αποθηκεύεται σε μια μπαταρία χωρητικότητας 25,4 kWh.

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρει η γερμανική εταιρεία, η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει κατασκευαστεί από την ίδια και αποτελεί μέλος της τέταρτης γενιάς μπαταριών της. H μπαταρία αποτελείται από 96 στοιχεία και ενσωματώνει ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα εσωτερικής ψύξης, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση της θερμοκρασίας σε συγκεκριμένο εύρος λειτουργίας με μεγαλύτερη ακρίβεια, ανεξαρτήτως από τη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού στο εσωτερικό της C-Class.

Επιπροσθέτως, το αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης θερμότητας της μπαταρίας, έχει σημαντικά οφέλη και στο πεδίο των απαιτούμενων χρόνων φόρτισής της με συνεχές ρεύμα (DC). Σύμφωνα με τη Mercedes, η φόρτιση από 0-100% σε φορτιστή ισχύος 55 kW (DC) δεν απαιτεί περισσότερα από 30 λεπτά.

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως η βενζινοκίνητη plug-in υβριδική Mercedes C-Class θα ενσωματώνει ένα 2λιτρο 4κύλινδρο μοτέρ των 204 PS (Μ 254), ενώ η diesel έναν ισοδύναμης χωρητικότητας και ισάριθμων κυλίνδρων κινητήρα των 200 PS (ΟΜ 654). Αμφότερες οι εκδόσεις θα ενσωματώνουν έναν ηλεκτροκινητήρα των 129 PS ενώ θα διατίθενται τόσο με κίνηση στους εμπρός όσο και τους τέσσερις τροχούς.

Τέλος, το ηλεκτρικό μοτέρ θα μπορεί να παράγει έως και 440 Nm ροπής κατά την οδηγήση, και να κινεί… μόνο του την C-Class -χωρίς να λειτουργεί ο θερμικός κινητήρας- σε ταχύτητες έως και 140 χλμ./ώρα.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Περισσότερες υπηρεσίες για τα Mercedes-Benz & smart EQ
Έσπασε… ταμεία η Ελληνική Mercedes-AMG SL 73
Mercedes EQE: Αδειάζει η κλεψύδρα για την αποκάλυψή της

 

Advertisement