Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes EQB: Το ηλεκτρικό αδερφάκι της GLB (video)

Ελλάδα 13:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes EQB: Το ηλεκτρικό αδερφάκι της GLB (video)

ΝΕΑ

Mercedes EQB: Το ηλεκτρικό αδερφάκι της GLB (video)

ΝΕΑ

Με ακατάπαυστους ρυθμούς συνεχίζει η Mercedes την ηλεκτρική της επέλαση. Τελευταίο της «χαρτί» είναι η EQB, μια GLB με ηλεκτρική καρδιά.

Advertisement
Advertisement

«Ηλεκτρικός πυρετός» από τη Mercedes, η οποία μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες αποκάλυψε τρία ολοκαίνουρια μοντέλα μηδενικών εκπομπών ρύπων. Ο λόγος για την EQA, EQS και την πιο πρόσφατη, EQΒ, η οποία σε πρώτο στάδιο μας συστήνεται στην εκδοχή της που προορίζεται για την Κίνα.

Η τελευταία έχει δεσμούς… εξ αίματος με τη γνώριμη GLB, χωρίς ωστόσο να απουσιάζουν τα απαραίτητα στιλιστικά στοιχεία που μαρτυρούν την ηλεκτρική της υπόσταση. Τρανταχτά παραδείγματα αποτελούν η γυαλιστερή μαύρη κλειστή μάσκα στο μπροστινό μέρος με τα ενσωματωμένα LED φωτιστικά σώματα, οι 20άρες ζάντες, η LED λωρίδα στην πίσω θύρα, αλλά και η απουσία εξατμίσεων.

Advertisement
Advertisement

Η ολοκαίνουρια EQB έχει μήκος 4.684 mm, το μεταξόνιο φτάνει τα 2.829 mm, ενώ ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 495 lt (-75 lt συγκριτικά με τη GLB) στη 5θεσια έκδοση και τα 465 lt στην 7θέσια. Με αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων η συνολική χωρητικότητα εκτοξεύεται έως και τα 1.710 lt.

Στο εσωτερικό, η εικόνα είναι παρεμφερής με την GLB, καθώς συναντάμε το σύστημα πολυμέσων MBUX με την οθόνη αφής 10,25” και έναν αντίστοιχης διαμέτρου ψηφιακό πίνακα οργάνων. Οι διαφορές εντοπίζονται στο ταμπλό και τους αεραγωγούς, οι οποίοι κοσμούνται από χρυσές λεπτομέρειες.

Advertisement

Η πρώτη έκδοση που θα διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά θα είναι η EQB 350 4Matic η οποία θα ενσωματώνει από έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα, με τη συνδυαστική απόδοση ν’ αντιστοιχεί σε 292 PS. Πληροφορίες για τις επιδόσεις δεν υπάρχουν προσώρας, δημοσιεύματα όμως αναφέρουν πως για το 0-100 km/h θα απαιτούνται γύρω στα 6,0 sec.

Advertisement

Μέρος του κινητήριου συνόλου είναι και μια μπαταρία 66,5 kW που θα προσφέρει 420 km αυτονομίας. Παράλληλα, ως στάνταρ θα προσφέρεται on-board φορτιστής ισχύος 11 kW, συμβατός με ταχεία φόρτιση DC 100 kW.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, η Mercedes EQB θα παραγόταν στη Γαλλία, η πώληση όμως του εργοστασίου στη βρετανική Ineos, άλλαξε τα δεδομένα. Το ηλεκτρικό «αδερφάκι» της GLB, λοιπόν, θα παράγεται στην Ουγγαρία, μαζί με τις GLB, CLA και CLA Shooting Brake.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ετοιμάζεται η ηλεκτρική Mercedes-Benz G-Class
H Mercedes-Benz ανανέωσε την CLS
Mercedes-Benz EQA: Κορυφαία αεροδυναμική για μεγαλύτερη οικονομία