Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με μπαταρίες και οι Porsche 718 Boxster και Cayman

Ελλάδα 3:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με μπαταρίες και οι Porsche 718 Boxster και Cayman

ΝΕΑ

Με μπαταρίες και οι Porsche 718 Boxster και Cayman

ΝΕΑ

Στην Porsche έχουν αρχίσει ήδη τη διαδικασία εξέλιξης των αμιγώς ηλεκτρικών εκδόσεων των 718 Cayman και 718 Boxster, των «εισαγωγικών» μοντέλων στην γκάμα της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Ήταν να μην κάνουν την αρχή. Μετά την Taycan, οι άνθρωποι της Porsche έχουν αρχίσει να εξηλεκτρίζουν «ό,τι κινείται». Μετά τις Macan και Cayenne είναι η σειρά των 718 Boxster και 718 Cayman να «μπαίνουν στην πρίζα» (sic).

Τα πρωτότυπα των δύο εκδόσεων έχουν ήδη εντοπιστεί κατά τη διαδικασία εξέλιξής τους. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι -παρά το απαραίτητο καμουφλάζ- το αμάξωμά τους έχει πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από το πρωτότυπο Mission R που παρουσίασε η εταιρεία τον Σεπτέμβριο του 2021 και την Taycan.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι αμιγώς ηλεκτρικές εκδοχές των δύο εκδόσεων θα παρουσιαστούν επίσημα το 2024. Ακόμα δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Ωστόσο, σύμφωνα με την υπάρχουσα φημολογία, πιθανόν να είναι διαθέσιμές τόσο ως δικίνητες (πισωκίνητες) όσο και ως τετρακίνητες (με δύο ηλεκτροκινητήρες).

Advertisement
Advertisement

Επίσης, δεν υπάρχουν στοιχεία αναφορικά με τις μπαταρίες που θα διαθέτουν, Πάντως, με δεδομένο ότι θα βασίζονται στην πλατφόρμα «PPE» –αυτή που υπάρχει και στη Macan EV, μεταξύ άλλων- αυτές αναμένεται να έχουν ενεργειακή χωρητικότητα περίπου 100 kWh και θα μπορούν να φορτίζουν σε παροχή έως 280 kW.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Porsche ετοιμάζει νέο, 7θέσιο ηλεκτρικό SUV
Έτσι θα μπορούσε να είναι η Porsche 357 παραγωγής
Γιατί δεν χρησιμοποίησε το όνομα Safari η Porsche;