Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Porsche ετοιμάζει νέο, 7θέσιο ηλεκτρικό SUV

Ελλάδα 20:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Porsche ετοιμάζει νέο, 7θέσιο ηλεκτρικό SUV

Mobility

Η Porsche ετοιμάζει νέο, 7θέσιο ηλεκτρικό SUV

Mobility

Μέχρι στιγμής, αυτά που ξέρουμε για το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Porsche, είναι πως θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 7 επιβάτες και στη γκάμα θα μπει πάνω από την Cayenne.

Advertisement
Advertisement

Έχει αρχίσει και δημιουργείται μια πολύ ενδιαφέρουσα κάστα μοντέλων, μια και τόσο η Mercedes-Benz όσο και οι BMW, έχουν τις δικές τους αντίστοιχες προτάσεις.

Οι πρώτες αναφορές σχετικά με το μοντέλο της Porsche που βρίσκεται στη φάση της εξέλιξης και ονομάζεται «Κ1», κάνουν λόγο για ένα αυτοκίνητο που θα είναι τελείως διαφορετικό από ότι έχουμε δει από τη γερμανική εταιρεία μέχρι σήμερα. Με μήκος που θα ξεπερνά τα 5 μέτρα και ένα είδος αμαξώματος που το κατατάσσει στα «υβρίδια» sedan και crossover, το Κ1 θα είναι έτοιμο για λανσάρισμα στις αγορές, το 2027.

Advertisement
Advertisement

Ο CEO της Porsche, Oliver Blume, περιέγραψε το αυτοκίνητο ως «μια πολύ σπορ εκδοχή ενός SUV» και όταν παρουσιαστεί επισήμως, το μοντέλο θα είναι στην κορυφή της γκάμας των ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας, η οποία θα «μετράει» ως τότε, 7 αυτοκίνητα. Το νέο μοντέλο της Porsche στοχεύει να βασιστεί στην επιτυχία των Porsche Cayenne και Macan.

Τα δύο προαναφερθέντα μοντέλα είναι αυτά με τις περισσότερες πωλήσεις μεταξύ των αυτοκινήτων της Porsche τα τελευταία 20 χρόνια. Το K1 προορίζεται να υποστηρίξει αυτή την τάση, με έναν συνδυασμό σπορ χαρακτήρα και χρηστικότητας που θα προσελκύσει πελάτες στις δύο μεγαλύτερες αγορές, της Βόρειας Αμερικής και της Κίνας.

Advertisement

Η παραγωγή του νέου ηλεκτρικού μοντέλου έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί παράλληλα με αυτή της ηλεκτρικής Macan στο εργοστάσιο της Porsche στη Λειψία. Η βάση για το K1 αναμένεται να είναι η Premium Platform Electric (PPE), δεδομένου ότι θα μοιράζεται μια γραμμή παραγωγής με την επερχόμενη ηλεκτρική Macan- η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2024.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με αυτό το όχημα πας σίγουρα στη δουλειά σου (+video)
Όλα όσα γνωρίζουμε για το καινούργιο Audi A8
Έτσι αποχαιρετά η Lamborghini το θρυλικό V12