ΝΕΑ

Porsche Macan T: Mε 265 ίππους και σπορ χαρακτηριστικά

Ελλάδα 15:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Porsche Macan T: Mε 265 ίππους και σπορ χαρακτηριστικά

ΝΕΑ

Porsche Macan T: Mε 265 ίππους και σπορ χαρακτηριστικά

ΝΕΑ

Η Porsche προσθέτει μία πολύ ενδιαφέρουσα έκδοση στην γκάμα της Macan με την ένδειξη Τ και ακόμα πιο σπορ προθέσεις.

Advertisement
Advertisement

Η νέα Macan T είναι το πρώτο από τα τετράθυρα μοντέλα της εταιρίας που θα αποκτήσουν την ένδειξη Touring η οποία στόχο έχει να αναδείξει ακόμα περισσότερο τα δυναμικά χαρακτηριστικά τους.

Μετά τις 718 Cayman T και Boxster T roadster, ήρθε η σειρά της Macan να δεχθεί και αυτή το πακέτο με το σήμα “Τ”, έχοντας ως κινητήρια μονάδα τον δίλιτρο τετρακύλινδρο turbo της εταιρίας με τους 265 ίππους.

Ο κινητήρας αυτός είναι κατά 58 κιλά ελαφρύτερος από τον 2,9 V6 twin turbo της Macan S και Macan GTS, κάτι που σύμφωνα με την Porsche εξασφαλίζει καλύτερες επιδόσεις και βελτιώνει το κράτημα στις στροφές χάρη στην πιο σωστή κατανομή των μαζών στους δύο άξονες.

Advertisement
Advertisement

Η μετάδοση της κίνησης γίνεται στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός κιβωτίου PDK των 7 σχέσεων. Η εταιρία έχει αλλάξει το λογισμικό της διαχείρισης της ροπής με αποτέλεσμα μία πιο “πισωκίνητη” οδική συμπεριφορά ενώ έχει αλλάξει και το σετάρισμα των αναρτήσεων οι οποίες έχουν γίνει πιο σφιχτές.

Η Macan T είναι και το πρώτο μοντέλο της σειράς που εφοδιάζεται με το Porsche Active Suspension Management (PASM) το οποίο μπορεί να χαμηλώσει το αμάξωμα κατά 10 χιλιοστά.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά το αμάξωμα, η Macan T έχει μεγάλα τμήματα του αμαξώματος βαμμένα σε γκρι χρώμα, συμπεριλαμβανομένων των καθρεπτών, της αεροτομής στην οροφή, του λογότυπου στο πίσω μέρος κλπ.

Advertisement

Μερικές μαύρες πινελιές όπως στις εξατμίσεις, τα πλευρικά παράθυρα αλλά και στις όμορφες ζάντες των 20 ιντσών σε χρώμα τιτανίου, δημιουργούν ένα αρκετά δυναμικό αμάξωμα για τα δεδομένα της Macan.

Στο εσωτερικό υπάρχουν νέα σπορ καθίσματα με οκτώ διαφορετικές ρυθμίσεις, μαύρο δέρμα με ασημένιες ραφές, ένα θερμαινόμενο σπορ τιμόνι και αλουμινένια στοιχεία στον διάκοσμο των θυρών. Υπάρχει επίσης και μία μεγάλη οθόνη των 10,9 ιντσών για το εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων.

Advertisement

Στόχος της Porsche με την έκδοση “Τ” είναι να κάνει την Macan ακόμα πιο ενδιαφέρουσα οδηγικά και πιο εκλεκτική σε εμφάνιση, χωρίς παράλληλα να εκτοξευθεί η τιμή της πολύ ψηλότερα από την βασική έκδοση. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσεις στις αρχές τις άνοιξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέα Porsche Macan: Οι τιμές πώλησης
Η νέα Porsche Macan σε ένα Masterclass
Επίσημο: Η ανανεωμένη Porsche Macan