Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche θέλει Google

Ελλάδα 9:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Porsche θέλει Google

ΝΕΑ

Η Porsche θέλει Google

ΝΕΑ

Για τη διευκόλυνση των πελατών της σε επίπεδο συνδεσιμότητας και εφαρμογών, η Porsche συζητά με την Google προκειμένου να εφοδιάζει τα μοντέλα της με το σχετικό λογισμικό.

Advertisement
Advertisement

Οι επιλογές που έχουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι δύο και φαίνεται πως η Porsche έχει καταλήξει στη δική της, με την οποία βρίσκεται σε συζητήσεις.

Η Porsche βρίσκεται σε συζητήσεις για να συμπεριλάβει το λογισμικό της Google στα οχήματά της και η είδηση αυτή, έρχεται ως συνέχεια της σχετικής αναφοράς που έκανε ο Lutz Meschke, που είναι Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας σε τηλεδιάσκεψη τον περασμένο Οκτώβριο. Τότε η Porsche είχε ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές με τις Google, Apple και Tencent, καθώς επίσης και τις Baidu και Alibaba στην Κίνα.

Advertisement
Advertisement

Το πλήρως ενσωματωμένο λογισμικό Google σε οχήματα Porsche θα επιτρέψει στους ιδιοκτήτες των μοντέλων της να έχουν πρόσβαση στο Google Maps και στο Google Assistant χωρίς σύνδεση σε τηλέφωνο Android. Οποιαδήποτε τέτοια συμφωνία μεταξύ της γερμανικής κατασκευάστριας σπορ αυτοκινήτων και του τεχνολογικού κολοσσού της Mountain View της Καλιφόρνια θα ήταν αποκλειστική για την Porsche και δεν θα περιλαμβάνει τη μητρική της εταιρεία Volkswagen.

Η Porsche έχει εδώ και καιρό κάμψει τις όποιες αντιρρήσεις είχαν τα στελέχη της για χρήση λογισμικού της Google, καθώς στο παρελθόν υπήρχαν κάποιες ανησυχίες σχετικά με την κοινή χρήση δεδομένων. Καθώς όλο και περισσότερο, το λογισμικό γίνεται αναπόσπαστο στοιχείο στο ταμπλό των αυτοκινήτων, οι δύο εταιρείες που «κονταροχτυπιούνται» για την προτίμηση των αυτοκινητοβιομηχανιών, είναι η Google και η Apple.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι ισχύει τελικά με τις θέσεις στάθμευσης σε πιλοτές;
Επίσημο: Ο θρυλικός Wankel επέστρεψε στο Mazda MX-30 R-EV
Πιο φτηνά τα Tesla στην Ελλάδα, πόσο κοστίζουν

Advertisement