Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes: Έρχονται 6 νέα ηλεκτρικά μοντέλα

Ελλάδα 16:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes: Έρχονται 6 νέα ηλεκτρικά μοντέλα

ΝΕΑ

Mercedes: Έρχονται 6 νέα ηλεκτρικά μοντέλα

ΝΕΑ

Η οικογένεια “EQ” ανοίγει τις πόρτες τις, ούσα έτοιμη να καλωσορίσει νέα μέλη. Από λιμουζίνες ως και μεγάλα SUV.

Advertisement
Advertisement

Αδειάζει σιγά-σιγά η κλεψύδρα με φόντο το λανσάρισμα της ιδιαίτερα πολυτελούς και φουτουριστικής Mercedes EQS (2021), η οποία θα συνιστά το πρώτο μοντέλο της που θα βασίζεται την ειδικά σχεδιασμένη, για αμιγώς ηλεκτρικά αρχιτεκτονική της μάρκας.

Οι μηχανικοί της εταιρείας από τη Στουτγάρδη εστίασαν στην «ηλεκτρο-κεντρική» αρχιτεκτονική ώστε να προσδώσουν στο μοντέλο ξεχωριστό design αλλά και αφθονία χώρων. Με αυτονομία 700 χλμ. (βάσει WLTP), η EQS συμβαδίζει με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και τοποθετείται επάξια δίπλα στην νεότευκτη S-Class.

Μάλιστα, η ανάπτυξη του μοντέλου πραγματοποιήθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να καταστεί εφικτό η κατασκευή διαφορετικών μοντέλων από τις ίδιες γραμμές συναρμολόγησης.

Advertisement
Advertisement

Καθοριστικό ρόλο στο ανωτέρω διαδραματίζει το γεγονός πως η καινοτόμος αρχιτεκτονική θα καθιστά ποικίλα εξαρτήματα -όπως είναι οι μπαταρίες, το μεταξόνια και άλλα συστήματα- ιδιαίτερα ευμετάβλητα. Με απλά λόγια, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οχήματα τύπου λιμουζίνας, μέχρι μεγάλα SUV.

Η Mercedes αξιοποιεί την εν λόγω… ευρεσιτεχνία του προσωπικού της μιας και ετοιμάζει νέα ηλεκτρικά μοντέλα. Ειδικότερα, θα δώσει σάρκα και οστά σε ένα SUV βασισμένο στην επερχόμενη EQS, προλειαίνει το έδαφος για το μοντέλο EQE, το οποίο θα διατεθεί και ως SUV. Η ηλεκτρική… επέλαση, ωστόσο, δεν σταματά στα προαναφερθέντα. Διότι η Mercedes ανακοίνωσε πως στην οικογένεια EQ θα προστεθούν και τα EQA (μικρό ηλεκτρικό crossover) και EQB, η παραγωγή των οποίων θα εκκινήσει εντός του τρέχοντος έτους.

Advertisement

Σημειώνεται πως τα μελλοντικά μοντέλα της μάρκας θα ενσωματώνουν αρκετά από τα υπάρχοντα πρωτοποριακά συστήματα όπως είναι το MBUX (Mercedes-Benz User Experience), αλλά και οι λειτουργίες υποβοήθησης και ασφάλειας.

Advertisement

Περί της EQS ο λόγος το μοντέλο έχει βρεθεί στο μικροσκόπιο των ανθρώπων της Mercedes, μιας και έχει υποβληθεί εξονυχιστικά τεστ που αφορούν κάθε λεπτομέρεια. Τόσο το πλαίσιο όσο και το κινητήριο σύνολο του μοντέλου έχουν δοκιμαστεί σε παντός είδους έδαφος αλλά και σε ακραίες καιρικές συνθήκες, με τα συνολικά «δοκιμαστικά» χιλιόμετρα να ξεπερνάνε τα 2.000.000!

Η Mercedes τέλος έχει συστήσει το κοινό με το φιλόδοξο πλάνο της “Ambition 2039”, θέτοντας ως στόχο να καταστήσει τις εκπομπές CO2 χαμηλότερες απ’ ό,τι 20 χρόνια πριν.

Advertisement

Δείτε επίσης:

Πόσο κοστίζει η ολοκαίνουρια Mercedes S-Class στην Ελλάδα;

Video: Δείτε τη νέα Mercedes GLA 200 Auto

Mercedes Vision Duet: Ηλεκτρικό και αυτόνομο μέλλον