Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται η νέα Mercedes SL με έως και 800 ίππους

Ελλάδα 9:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται η νέα Mercedes SL με έως και 800 ίππους

ΝΕΑ

Έρχεται η νέα Mercedes SL με έως και 800 ίππους

ΝΕΑ

Το premium κάμπριο αναμένεται εντός του 2021 σε υβριδική μορφή απολαμβάνοντας την επιμέλεια της Mercedes-AMG.

Advertisement
Advertisement

Μετά από πληθώρα δοκιμών σε προσομοιωτή και πολλές ώρες ψηφιακής σχεδίασης, ήρθε η ώρα για τη διενέργεια εξονυχιστικών τεστ με επίκεντρο την οδηγική συμπεριφορά της νέας Mercedes SL (2021) σε δημόσιους δρόμους.

Το εν λόγω γεγονός, βέβαια, δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς πλέον είναι πάγια τακτική των διοικούντων της κάθε εταιρείας να βάζουν στο μικροσκόπιο κάθε υπό ανάπτυξη μοντέλο.

Στον αντίποδα, είδηση αποτελεί το πως το επερχόμενο premium κάμπριο μοντέλο κατασκευάζεται αποκλειστικά στις εγκαταστάσεις της Mercedes-AMG στο Affalterbach.

Advertisement
Advertisement

Η νέα Mercedes SL, με τη διάταξη θέσεων 2+2 και τη μαλακή οροφή, θα έχει πιο σπορ χαρακτήρα από το υπάρχον μοντέλο, αλλά η μεγαλύτερη έμφαση έχει δοθεί στην άνεση κατά την οδήγηση. Η συγκεκριμένη πολιτική της μάρκας αποβλέπει στην αποφυγή ενδοοικογενειακών ερίδων, ανάμεσα στην SL και τη AMG GT, οι οποίες βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα. Ως εκ τούτου η επιθετικο-κεντρική στόχευση αφορά την AMG GT.

Η νέα Mercedes SL υιοθετεί τη γρίλια Panamericana, φέρει αιχμηρά φωτιστικά σώματα, τετράγωνες εξατμίσεις, ενώ έχει αναπτυχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να χαρακτηρίζεται από ευελιξία και μειωμένο βάρος.

Advertisement

Πηγή τροφοδότησης της κορυφαίας έκδοσης θα αποτελεί ένας 4λιτρος V8 Twin-Turbo καθώς και ένας ηλεκτροκινητήρας, με τη συνδυαστική απόδοση ν’ αντιστοιχεί σε περίπου 800 άλογα. Θα διατίθεται με σύστημα τετρακίνησης 4-MΑΤΙC, ενώ η κίνηση θα μεταδίδεται μέσω ενός 9τάχυτου αυτόματου κιβωτίου.

Όσον αφορά τη βάση της γκάμας, SL 43, αυτή θα είναι αποκλειστικά πισωκίνητη και θα ενσωματώνει έναν 3λίτρο 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα.

Advertisement

Σημειώνεται πως η νέα SL διακρίνεται για τις βελτιώσεις στο πλαίσιο, τα φρένα και το σύστημα εξάτμισης -συγκριτικά με το απερχόμενο μοντέλο- οι οποίες αναδεικνύουν τις επιδόσεις της.

Στο εσωτερικό, κατά πάσα πιθανότητα θα κυριαρχούν τα σπορ καθίσματα, το δερμάτινο τιμόνι με flat-bottom, οι επενδύσεις θα είναι από αλουμίνιο και ξύλο, ενώ για την ψυχαγωγία των επιβαινόντων θα φροντίζει το σύστημα πολυμέσων MBUX.

Δείτε επίσης:

Advertisement

Νέα Mercedes-AMG C63: Υβριδική και με πάνω από 500 ίππους

Έρχεται το SUV-Sedan της Mercedes

Mercedes: Τέλος το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων