Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes: Με σπορ ήχο τα μελλοντικά ηλεκτρικά EQ μοντέλα

Ελλάδα 17:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes: Με σπορ ήχο τα μελλοντικά ηλεκτρικά EQ μοντέλα

ΝΕΑ

Mercedes: Με σπορ ήχο τα μελλοντικά ηλεκτρικά EQ μοντέλα

ΝΕΑ

Οι πολέμιοι των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναφέρουν πως είναι αθόρυβα, άρα μη «απολαυστικά». H Mercedes «απαντά» με ενσωμάτωση επιλέξιμων ήχων που «ξυπνούν» τις αισθήσεις.

Advertisement
Advertisement

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η ηλεκτρική «επέλαση» της Mercedes, η οποία προλειαίνει το έδαφος για το λανσάρισμα μοντέλων σχετικής τεχνολογίας.

Η «οικογένεια» EQ αρχικά θα διευρυνθεί από το φουτουριστικό EQS (2021), ενώ σε μεταγενέστερο στάδιο θα προστεθούν και άλλα μοντέλα πολλά εκ των οποίων θα ανήκουν στην κατηγορία των SUV.

Ένα από τα επιχειρήματα των… πολέμιων της ηλεκτροκίνησης είναι πως τα οχήματα είναι ιδιαίτερα αθόρυβα γεγονός που μειώνει σημαντικά την οδηγική απόλαυση.

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανακοίνωσε η ίδια η Mercedes, θα εξοπλίσει τα νέα της μέλη με επιλέξιμους ηλεκτρικούς ήχους που θα καθιστούν πιο διασκεδαστική τη μετακίνηση των επιβατών και δη του οδηγού.

Ειδικότερα, πρόκειται για λειτουργίες που θα επιλέγονται μέσω του συστήματος πολυμέσων MBUX, με τους παραγόμενους ήχους να παραπέμπουν σε εκείνους των «παραδοσιακών», σπορ οχημάτων.

Advertisement

Η καμπίνα των EQ θα εξοπλιστεί με ηχεία που θα λαμβάνουν υπόψη δεκάδες παραμέτρους όπως είναι η εκάστοτε επιτάχυνση, η ταχύτητα και η ανάκτηση ενέργειας. Επιπροσθέτως, ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα, ο ήχος θα έχει και την ανάλογη επιθετική υφή, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρόγραμμα “Sport”.

Εκτός των εσωτερικών ήχων, η γερμανική μάρκα εστιάζει και στους εκπεμπόμενους εξωτερικούς/προειδοποιητικούς, συμβαδίζοντας με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για υποχρεωτική εκπομπή ήχων. Ως εκ τούτου όλα τα μοντέλα EQ θα ενσωματώνουν το Acoustic Vehicle Alerting System (AVAS).

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως τα επικείμενα ηλεκτρικά μοντέλα της Mercedes θα βασίζονται σε μια ειδικά σχεδιασμένη αρχιτεκτονική που θα τα καθιστά ελκυστικά σχεδιαστικά αλλά και ευρύχωρα.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Έρχεται η νέα Mercedes SL με έως και 800 ίππους

Ποιο μοντέλο έχει κάνει πάνω από 1.000.000 χλμ./ώρα

Νέα Mercedes-AMG C3: Υβριδική και με πάνω από 500 ίππους