Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικές και οι Rolls-Royce

Ελλάδα 7:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ηλεκτρικές και οι Rolls-Royce

ΝΕΑ

Ηλεκτρικές και οι Rolls-Royce

ΝΕΑ

Η πρόθεση του Βρετανού κατασκευαστή για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον είναι κάτι που ήδη γνωρίζαμε. Ωστόσο τώρα έρχεται και η επίσημη επιβεβαίωση για την παρουσίαση ηλεκτρικής Rolls-Royce τα επόμενα χρόνια. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα λοιπόν με δηλώσεις του Stefan Juraschek, επικεφαλής του τμήματος ηλεκτρικών συστημάτων μετάδοσης, κατά την διάρκεια του Σαλονιού της Νέας Υόρκης το μέλλον αυτό πλησιάζει. Ο Juraschek δήλωσε στο Automotive News: “Στο τέλος της ημέρας και εμείς σκεφτόμαστε πως η Rolls-Royce θα έπρεπε να “ηλεκτροποιηθεί” γιατί υπάρχει ζήτηση από τοπικές αγορές, ειδικά από την Κίνα. Κοιτάζοντας την Κίνα (σ.σ. μια από τις μεγαλύτερες αγορές για τους Βρετανούς με πολύ βαριά περιβαλλοντικά προβλήματα), αν θέλεις να είσαι σε αυτή την αγορά πρέπει να σκεφτείς την ηλεκτροποίηση και διαφορετικών brands.”

Αν και το μέλλον προδιαγράφεται ηλεκτρικό για την Rolls-Royce, η απόφαση για τις προδιαγραφές του μοντέλο δεν έχει ακόμη παρθεί. Ωστόσο το πρωτότυπο 102EX που είχαν παρουσιάσει οι Βρετανοί πριν από έξι περίπου χρόνια, δεν αφήνει και πολλά στην φαντασία για τις προθέσεις τους.

rolls-royce-102ex-640-2

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο ηλεκτρικό πισωκίνητο πρωτότυπο των τριών τόνων έφερε δύο ηλεκτρικούς κινητήρες για μια συνδυαστική απόδοση κοντά στους 400 ίππους και απαιτούσε 20 ώρες για την φόρτιση των μπαταριών του. Ε, τα πράγματα αναμένονται σίγουρα πιο συναρπαστικά για το ηλεκτρικό μέλλον της Rolls-Royce, αφού από τότε έχει μπει πολύ ρεύμα στο ηλεκτρικό αυλάκι, όπως είδαμε και από το concept των Βρετανών 103EX που παρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια. Όπως και να έχει θα πρέπει να περιμένουμε ακόμη μερικά χρόνια σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρίας.

rolls-royce-vision-103ex-640