Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ειδική έκδοση για την Toyota GR Supra

Ελλάδα 8:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ειδική έκδοση για την Toyota GR Supra

ΝΕΑ

Ειδική έκδοση για την Toyota GR Supra

ΝΕΑ

Η Toyota δημιούργησε μια ειδική έκδοση της GR Supra, η οποία ονομάζεται «Plasma Orange 100 Edition» και μπορείς να την αποκτήσεις μόνο εάν είσαι τυχερός!

Advertisement
Advertisement

Η GR Supra ήταν ένα νέο μοντέλο το οποίο άλλαξε την εικόνα της Toyota στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας αλλά δέχτηκε κριτική για την ταυτότητά της, συγκρινόμενη με τις προηγούμενες γενιές του αυτοκινήτου.

Ωστόσο, η αγωνιστική εκδοχή τού οχήματος, η Supra GT4, έχει καταφέρει σημαντικές διακρίσεις στην κατηγορία της, στους αγώνες εντός πίστας στους οποίους λαμβάνει μέρος.

Χάρη στους ανθρώπους της Gazoo Racing, υπάρχουν περισσότερες από 100 Supra GT4 οι οδηγοί των οποίων έχουν κερδίσει, ως τώρα, 79 φορές και έχουν ανέβει στο βάθρο περισσότερες από 200.

Advertisement
Advertisement

Για να τιμήσουν τις αγωνιστικές επιτυχίες, τα στελέχη τής Toyota αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ειδική έκδοση του μοντέλου η οποία ονομάζεται «Plasma Orange 100 Edition» και θα κατασκευαστεί μόνο σε 100 αριθμημένες μονάδες.

Βασίζεται στην GR Supra RZ και το αμάξωμά της είναι βαμμένο σε πορτοκαλί απόχρωση δημιουργημένη αποκλειστικά για την περίσταση. Έχει μαύρου ματ χρώματος τροχούς 19 ιντσών και ελαστικά Michelin Pilot Sport διάστασης 255/35 ZR-19 εμπρός και 275/35 ZR-19 πίσω.

Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota, το σύστημα πέδησης της συγκεκριμένης έκδοσης είναι βελτιωμένο, συγκριτικά. Εμπρός, διαθέτει αεριζόμενους δίσκους 348 χλστμ. και μαύρο κάλυμμα στις εκεί δαγκάνες της Brembo, ενώ πίσω η διάστασή τους είναι 345 χλστμ.

Advertisement

Στο εσωτερικό της, η GR Supra RZ «Plasma Orange 100 Edition» έχουν τοποθετηθεί διαφορετικά καθίσματα εμπρός, σε σχέση με αυτά του μοντέλου, τα οποία είναι επενδεδυμένα με δέρμα και αλκαντάρα, ενώ στο ταμπλό -εμπρός από τον συνοδηγό- υπάρχει ταμπελάκι από ανθρακονήματα στο οποίο είναι γραμμένος ο αύξων αριθμός του αυτοκινήτου.

Όπως γράψαμε παραπάνω, η συγκεκριμένη έκδοση θα κατασκευαστεί μόνο σε 100 μονάδες. Τα αυτοκίνητα θα διατεθούν στους ισάριθμούς ιδιοκτήτες τους έπειτα από κλήρωση.

Advertisement

Όπως ανακοίνωσε η Toyota, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν την πρόθεσή τους να αποκτήσουν την GR Supra RZ «Plasma Orange 100 Edition» μεταξύ του χρονικού διαστήματος από 8 Μαΐου έως 4 Ιουνίου. Η ιδιοκτησία θα κριθεί από την τύχη, συνεπώς.

Τέλος, ο κινητήρας της δεν έχει αλλαγές σε ό,τι αφορά στην απόδοσή του. Είναι ο τρίλιτρος εξακύλινδρος σε σειρά (της BMW) που υπάρχει κάτω από το καπό τής GR Supra RZ, δηλαδή η μέγιστη ισχύς του είναι 387 ίπποι/5.800 σ.α.λ. και η μέγιστη ροπή του 500 Nm/1.800-5.000 σ.α.λ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε την Toyota Supra με το χειροκίνητο κιβώτιο
Τέλος εποχής για το Toyota FJ Cruiser
Supra μου φτιαγμένη από πηλό (+video)