Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σούπερ aero kit από την Gazoo Racing για την Τoyota GR 86 (+video)

Ελλάδα 23:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σούπερ aero kit από την Gazoo Racing για την Τoyota GR 86 (+video)

ΝΕΑ

Σούπερ aero kit από την Gazoo Racing για την Τoyota GR 86 (+video)

ΝΕΑ

Οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της Gazoo Racing ετοίμασαν ένα έξτρα αεροδυναμικό κιτ για το GR 86 που συνδυάζει όχι μόνο την εμφάνιση αλλά και την ουσία.

Advertisement
Advertisement

Σε έναν κόσμο που κυριαρχούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα πάσης φύσεως SUV είναι πραγματική όαση η ύπαρξη αυτοκινήτων όπως το Toyota GR 86.

Aπό μόνο του είναι ήδη μία δήλωση της απόφασης της Toyota να κάνει τα πράγματα λίγο πιο ενδιαφέροντα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, και ήδη το αυτοκίνητο έχει κερδίσει θετικά σχόλια από όσους έχει οδηγηθεί.

Η βασική του μορφή είναι ήδη αρκετή για όσους τυχερούς μπορούν να την αποκτήσουν. Όμως στην Gazoo Racing δεν τους αρκεί, και μπήκαν στην διαδικασία να εξελίξουν ένα νέο body kit με αεροδυναμικές βελτιώσεις.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί να μοιάζει με ένα τυπικό δείγμα αυτής της after market επέμβασης σε ένα σπορ αυτοκίνητο, όμως οι ειδικοί της Gazoo Racing εξηγούν ότι τα πολύ όμορφα και ταιριαστά πρόσθετα δεν είναι φτιαγμένα μόνο για αισθητικούς λόγους.

Αλλά υπάρχει και αξιοσημείωτη επίδραση στην αεροδυναμική του αυτοκινήτου, με αρκετά οφέλη στην οδική του συμπεριφορά και την σταθερότητά του, ιδίως στις υψηλές ταχύτητες.

Advertisement

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Toyota τα αεροδυναμικά αυτά βοηθήματα εξελίχθηκαν μαζί με το αγωνιστικό Super GT. Και έχουν σχεδιαστεί σε κάτι που ονομάζουν εικονικό αεροδυναμικό τούνελ. Στόχος ήταν να προσθέσουν έξτρα αεροδυναμική δύναμη στο αμάξωμα, κάτι που εξηγεί και το σχήμα των πρόσθετων στο πλάι και στον πίσω προφυλακτήρα.

Advertisement

Προφανώς όλα αυτά δεν έχουν άμεσο αντίκτυπο στις χαμηλές ταχύτητες, με την Τoyota να υποστηρίζει ότι σε ένα track day θα γίνουν πιο εμφανή τα κέρδη από το body kit.

Το kit πωλείται ήδη στην Ιαπωνία και κοστίζει γύρω στα 2.500 ευρώ αν το αγοράσεις άβαφο και λίγο κάτω από τα 3.000 ευρώ αν το πάρεις βαμμένο.

Advertisement

Για όσους όλα αυτά πάντως ακούγονται μακρινά, πατήστε το play και δείτε το επίσημο video της Gazoo Racing και απολαύστε κάποιους τρελαμένους σχεδιαστές και μηχανικούς να ψάχνονται με λίγα κιλά downforce παραπάνω. Είναι τρελοί αυτοί οι Γιαπωνέζοι (και μας αρέσουν!).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί το Toyota GR86 έχει ημερομηνία λήξης;
Η Toyota δεν αποκλείει ένα ηλεκτρικό GR86
Πόσο διαφορετικά είναι τα Toyota GR86 και Subaru BRZ;