Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος εποχής για το Toyota FJ Cruiser

Ελλάδα 18:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τέλος εποχής για το Toyota FJ Cruiser

ΝΕΑ

Τέλος εποχής για το Toyota FJ Cruiser

ΝΕΑ

Η Toyota ανακοίνωσε το τέλος της παραγωγής του θρυλικού SUV της μετά από 17 χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Όταν η Toyota σταμάτησε την παραγωγή του θρυλικού FJ40 πίσω στο 1984 πολλοί περίμεναν ότι θα έχει ετοιμάζει κάτι εξίσου ικανό και δυναμικό για να το αντικαταστήσει. Παρόλα αυτά, η Toyota έριξε το βάρος της στο πιο πολυτελές Land Cruiser, παραμερίζοντας τον περιπετειώδη χαρακτήρα που είχε το FJ40.

Έπρεπε να περάσουν περισσότερα από 20 χρόνια προκειμένου η Toyota να επιστρέψει στη δομή του αρχικού FJ παρουσιάζοντας το 2006 το FJ Cruiser. Το μοντέλο γνώρισε επιτυχία σε πολλές αγορές του κόσμου παρά τον σκληρό ανταγωνισμό που είχε από το πιο προσεγμένο Land Cruiser, ωστόσο είχε πάντα το δικό του φανατικό κοινό. Πριν από μερικούς μήνες η Toyota παρουσίασε την ειδική έκδοση Final Edition του μοντέλου υποδηλώνοντας ότι πλησιάζει το τέλος της παραγωγής του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Πλέον, η Toyota ανακοίνωσε επίσημα ότι μετά από 17 χρόνια σταματάει η παραγωγή του FJ Cruiser. Το μοντέλο είχε αποσυρθεί σταδιακά από τις αγορές της Αμερικής και της Αφρικής, ενώ οι τελευταίες παραγγελίες είχαν γίνει στη Μέση Ανατολή και την Νοτιοανατολική Ασία. Θυμίζουμε ότι το FJ Cruiser είχε αναλάβει να κατασκευάζει για λογαριασμό της Toyota η Hino Motors στην Ιαπωνία.

Η τελευταία ειδική έκδοση του μοντέλου παράχθηκε σε 1.000 μονάδες αποκλειστικά σε μπεζ χρωματισμό. Ο κινητήρας ήταν ο αθάνατος V6 των 4.0 λίτρων με απόδοση 270 ίππους και 380 Nm ροπής. Συνδυαζόταν με ένα αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων, η κίνηση μεταφερόταν στους 4 τροχούς και η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα γινόταν σε μόλις 7,6 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Η Final Edition ήταν επίσης εξοπλισμένη με αρκετή τεχνολογία όπως Adaptive Cruise Control, Craw Control και σύστημα σταθεροποίησης του οχήματος (VSC). Αν λοιπόν έχετε στην κατοχή σας ένα FJ Cruiser μόλις απέκτησε ιδιαίτερη αξία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε μια απίστευτη διαφήμιση της Toyota (+video)
Τελευταία ένσημα για το Toyota FJ Cruiser
Πώς θα σας φαινόταν μια ηλεκτρική αναβίωση του Toyota FJ Cruiser;