Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως να γίνετε ο μάγος του drift χωρίς κανένα κόπο (+video)

Ελλάδα 2:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως να γίνετε ο μάγος του drift χωρίς κανένα κόπο (+video)

ΝΕΑ

Πως να γίνετε ο μάγος του drift χωρίς κανένα κόπο (+video)

ΝΕΑ

Η αυτόνομη οδήγηση περνάει σε ένα νέο επίπεδο, με την Τoyota να εξελίσσει σύστημα για ατελείωτα drift σαν να κάθεστε στον καναπέ σας, χωρίς καν να χρειαστεί να πιάσετε το τιμόνι.

Advertisement
Advertisement

Ήταν αναπόφευκτο ότι θα φθάναμε και σε αυτό. Με τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης να έχουν αλματώδη εξέλιξη και ακόμα και αγωνιστικά αυτοκίνητα να κινούνται σε πίστες χωρίς οδηγό, θα ερχόταν και η στιγμή που το drift θα ήταν υπόθεση υπολογιστών και software.

Η Toyota λοιπόν έδωσε στην δημοσιότητα ένα video με το οποίο μας παρουσιάζει το πρώτο σύστημα αυτόνομου drift. To σύστημα αυτό εξελίχθηκε από το Toyota Research Institute και αποτελεί μία προσπάθεια πολλών ετών ώστε να προγραμματιστεί ένα αυτοκίνητο να ντριφτάρει γύρω από διάφορα αντικείμενα, πάντα μέσα σε μία πίστα.

Μπορεί να μοιάζει λίγο με διαφημιστικό κόλπο για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον πάνω στα αυτόνομα συστήματα, όμως η Τoyota παίρνει το όλο θέμα πολύ σοβαρά. Το όχημα, εν προκειμένω μία Supra, εφοδιάζεται με πολύ εξελιγμένες τεχνολογίες, μεταξύ των οποίων και ένα σύστημα που μπορεί να κάνει το αυτοκίνητο να λειτουργεί και πέρα από τα όρια ελέγχου του.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota εξελίσσει αυτό το σύστημα έχοντας κατά νου όχι τόσο την αγωνιστική οδήγηση, όσο τις καταστάσεις που το αυτοκίνητο χάνει την πρόσφυσή του και υπερστρέφει, όπως σε βρεγμένο δρόμο, χιόνι κλπ. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να προσφέρει στα δικά της συστήματα αυτόνομης οδήγησης για ευρεία χρήση και την δυνατότητα να ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους πολύπλοκες καταστάσεις.

Advertisement

Όπως λέει ο Avinash Balachandran, διευθυντής του TRI, στόχος αυτών των εξελιγμένων τεχνολογιών δεν είναι να αντικαταστήσουν τον άνθρωπο αλλά να ενισχύσουν την ικανότητές του. Μέσω αυτού του προγράμματος, υποστηρίζει ο ίδιος, μεγαλώνουν οι δυνατότητες ελέγχου ενός αυτοκινήτου, και έτσι ο μέσος οδηγός αποκτά τα ρεφλέξ ενός οδηγού αγώνων, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε κάποιες δύσκολες καταστάσεις και να είναι πιο ασφαλής.

Advertisement

Για να εξελίξει το συγκεκριμένο σύστημα η Toyota συνεργάστηκε με το πανεπιστήμιο του Stanford και βέβαια χρειάστηκε να αξιοποιήσει και την εμπειρία του θρύλου των αγώνων drift Ken Gushi. Στόχος ήταν να δώσουν στον καθημερινό οδηγό λίγη από την μαγεία των χειρισμών του Gushi, όχι όμως για επίδειξη, αλλά για αποφυγή εμποδίων και μεγαλύτερη ασφάλεια.

Το αυτοκίνητο ήταν μία ειδικά διασκευασμένη Supra στην οποία ελέγχονταν από υπολογιστή το τιμόνι, το γκάζι, ο συμπλέκτης, το κιβώτιο και ένα σύστημα ανεξάρτητου ελέγχου του φρεναρίσματος σε κάθε τροχό. Το αυτοκίνητο είχε επίσης αλλαγές στην ανάρτηση και την γεωμετρία, αντίστοιχες με αυτές που υπάρχουν στα αγωνιστικά της Formula Drift.

Advertisement

To πρόγραμμα που ελέγχει όλες τις λειτουργίες λαμβάνει πληροφορίες στο ένα εικοστό του δευτερολέπτου και ανάλογα προσαρμόζει την λειτουργία όλων των συστημάτων ώστε να έχουμε ένα τέλειο drift και την αποφυγή εμποδίων μέσα σε μία πίστα.

Πολύ εντυπωσιακά όλα αυτά και προφανώς και αρκετά χρήσιμα σε κάποιο επόμενο στάδιο της εξέλιξης των αυτόνομων συστημάτων. Για όσους πάντως επιμένουν να απολαμβάνουν την χαρά της οδήγησης, το αυτόνομο drift χωρίς την ηδονή του παιχνιδιού με το γκάζι και το τιμόνι, μοιάζει με το απόλυτο ξενέρωμα.

Καλώς να ορίσουν τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης, αλλά ας αφήσουν -έστω για λίγο ακόμα- το “ιερό παντιλίκι” στην ησυχία του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mercedes κέρδισε την Tesla στην αυτόνομη οδήγηση
Η αυτόνομη οδήγηση και οι… ηλίθιοι
Δείτε γιατί η αυτόνομη οδήγηση της Tesla είναι επικίνδυνη (+video)