Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

IAA Mobility 2023: Όλα όσα θα δούμε στο Μόναχο!

Ελλάδα 5:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

IAA Mobility 2023: Όλα όσα θα δούμε στο Μόναχο!

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

IAA Mobility 2023: Όλα όσα θα δούμε στο Μόναχο!

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η έκθεση στη πρωτεύουσα της Βαυαρίας, παραμένει ένα μεγάλο γεγονός για τα δρώμενα στην αυτοκίνηση και η φετινή επιστροφή της, το επιβεβαιώνει πλήρως. Το newsauto θα είναι και εκεί…

Advertisement
Advertisement

Πριν από δύο χρόνια η IAA Mobility, πραγματοποιήθηκε στη σκιά της πανδημίας και των πολύ σοβαρών προβλημάτων, σε όλα τα επίπεδα, από το οικονομικό σκέλος, μέχρι το λειτουργικό, που αυτή δημιούργησε. Ακόμα κι έτσι, όμως, η έκθεση του Μονάχου, όπως τη μάθαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, δεν χάνει την αίγλη της.

Από τις 5 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2023, η IAA Mobility ανοίγει τις πύλες της, για να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο, αλλά κυρίως για να επιβεβαιώσει ότι παραμένει ένα σπουδαίο event στο παγκόσμιο καλεντάρι της αυτοκίνησης. Οι γερμανικές εταιρίες, στην… έδρα τους, μοιάζουν να έχουν την τιμητική τους, με τη Mercedes-Benz και τη BMW, να παρουσιάζουν πρόγευση του ηλεκτρικού μέλλοντος τους.

Αλλά και η Tesla, δια στόματος Ίλον Μασκ, θα δώσει δυναμικό παρών, “σηκώνοντας το γάντι” στην κινεζική πρόκληση και κυριαρχία στην αγορά της ηλεκτροκίνησης. Πάμε να δούμε, αν εταιρεία, ποια θα είναι τα βασικά σημεία αναφορά της έκθεσης, καθώς η αντίστροφή μέτρηση έχει ήδη αρχίσει:

Advertisement
Advertisement

Audi

Η γερμανική εταιρεία επιβεβαίωσε την παρουσία της στο Μόναχο, όπου είναι βέβαιο ότι θα προβεί στα αποκαλυπτήρια κάποιου σημαντικού μοντέλου, χωρίς ακόμα να έχει δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Advertisement

Όλα τα δεδομένα συγκλίνουν στο ότι αυτό το αυτοκίνητο θα είναι το νέο Q6 e-tron. Παράλληλα, η Audi… παίζοντας μπάλα εντός έδρας, ως μέγας χορηγός της Μπάγερν Μονάχου, θα διαθέσει ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τιμώντας αυτή τη συνεργασία.

BMW

Advertisement

Η BMW μιλάει για την επερχόμενη πλατφόρμα Neue Klasse εδώ και λίγο καιρό, αλλά το Μόναχο θα δει μια νέα ιδέα που ονομάζεται «Vision Neue Klasse» να κάνει το ντεμπούτο της τεχνολογίας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BMW, Όλιβερ Τσίπσε, δήλωσε ότι η φιλοσοφία θα είναι «κοντά στην τυπική παραγωγή και θα κυκλοφορήσει σύντομα στους δρόμους». Θα πρέπει να περιμένουμε μια πλήρως ηλεκτρική εναλλακτική της Σειράς 3, στο Neue Klasse που θα αποκαλυφθεί το 2025.

BYD

Advertisement

Αναμένουμε να δούμε κινεζική BYD στο Μόναχο, με το νέο Dolphin and Seal. Η BYD ανακοίνωσε, επίσης, πρόσφατα ότι το Seal U θα έρθει στην Ευρώπη και μπορούμε να το δούμε να κάνει το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο. Το Seal U είναι ένα μεσαίου μεγέθους SUV, που θα προσφέρει ανταγωνισμό στα Volkswagen ID.4 και Tesla Model Y.

Cupra

Αφού αποκάλυψε το DarkRebel σε νωρίτερα φέτος, η Cupra ανακοίνωσε πρόσφατα ότι «η ιδέα του ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου της είναι τώρα «έτοιμη για το επόμενο στάδιο της εξέλιξής του από τον ψηφιακό στον φυσικό κόσμο». Έτσι, φυσικά, το Μόναχο θα ήταν η ιδανική τοποθεσία για να πραγματοποιηθεί αυτό το φυσικό ντεμπούτο. Ωστόσο, η παρουσία του δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα.

Mercedes-Benz

Η Mercedes μίλησε για τα σχέδιά της να επικεντρωθεί περισσότερο στα premium μοντέλα της γκάμας. Αναμένεται να δούμε ένα νέο πλήρως ηλεκτρικό saloon στο μέγεθος της C-Class, πιθανότατα τη νέα CLA. Πρόσφατα εντοπίσαμε τη δοκιμή της έκδοσης παραγωγής με λιγότερο καμουφλάζ και γνωρίζουμε ότι θα αποκτήσει λίγη από την τεχνολογία αιχμής EV που βρίσκεται στο EQXX . Το βασικό EV θα πρέπει να ανταγωνίζεται το παραπάνω EV της Σειρά 3 της BMW, το οποίο τυχαίνει να αποκαλύπτεται και στο Μόναχο.

Μαζί με το E-Class Estate που παρουσιάστηκε πρόσφατα, το εκτός δρόμου εστίασης All-Terrain θα επιστρέψει, επίσης, για μια άλλη γενιά, την οποία αναμένουμε να δούμε για πρώτη φορά στο Μόναχο.

Mini

H Mini ενδέχεται να αποφασίσει να παρουσιάσει την επίσημη αποκάλυψη του νέου αυτοκινήτου στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου. Παράλληλα με την πλήρως ηλεκτρική έκδοση, το δημοφιλές μοντέλο, θα συνεχίσει να προσφέρει μια έκδοση με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Porsche

Η IAA κατατάσσει την Porsche ως τον «κορυφαίο εκθέτη» για την εκδήλωση του 2023, αν και δεν έχει υπάρξει καμία επιβεβαίωση από τη γερμανική μάρκα για το τι θα παρουσΙΆΣΕΙ. Γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι το επερχόμενο πλήρως ηλεκτρικό Macan , καθώς πρόκειται να αποκαλυφθεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, τον Νοέμβριο. Ωστόσο, το φουτουριστικό hypercar Mission X θα μπορούσε να μεταφερθεί στο Μόναχο, παρουσιάζοντας τα σχέδια της Porsche για ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα.

Renault

Το «Renaulution», όπως το θέτει η γαλλική εταιρεία, σημαίνει ότι έρχονται μεγάλες αλλαγές για το Scenic, που μετατρέπεται σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό οικογενειακό αυτοκίνητο, με τολμηρό νέο στυλ. Σε προεπισκόπηση από το Scenic Vision Concept το 2022, οι επίσημες εικόνες teaser δείχνουν ότι το αυτοκίνητο παραγωγής θα παραμείνει σε γενικές γραμμές παρόμοιο με το πρωτότυπο, με επιρροή από τα νέα Megane E-Tech και Rafale.

Tesla

Ο αμερικανικός κατασκευαστής των EV, δημοσίευσε μια σκιώδη εικόνα ενός νέου αυτοκινήτου νωρίτερα φέτος, το οποίο πιστεύουμε ότι είναι το «Model 2».

 Η Tesla ανακοίνωσε ότι θα είναι στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου, αλλά δεν έχει επιβεβαιώσει αν θα αποκαλύψει κάτι. Ένα ανανεωμένο Model 3 είναι επίσης στα σκαριά, με την κωδική ονομασία «Highland», και η Tesla θα μπορούσε ενδεχομένως να το αποκαλύψει, αντί για το Model 2.

Volkswagen

Η πλήρως ηλεκτρική σειρά αυτοκινήτων της VW, έλαβε πρόσφατα ένα νέο μοντέλο με το ID.7, μεγέθους Passat και ένα καυτό μοντέλο GTX έρχεται στο Μόναχο.

Έχουν ήδη κυκλοφορήσει μερικές επίσημες εικόνες teaser, οι οποίες δείχνουν μια ήπια ανανέωση για το σπορ ID.7 GTX, με παρόμοιο διακριτικό τρόπο με τις εκδόσεις GTX του ID.4 και ID.5 . Αναμένουμε μια μπαταρία 82 kWh για να τροφοδοτεί το ID.7 GTX, με έως και 400 ίππους.

Παράλληλα με την αποκάλυψη ID.7 GTX θα μπορούσε να γίνει το ντεμπούτο του νέου Passat, το οποίο θα μοιράζεται μια πλατφόρμα και άφθονη τεχνολογία με το επερχόμενο Skoda Superb.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το ατύχημα του ενός εκατομμυρίου ευρώ! (+video)
Γιατί τα αυτοκίνητα μετατρέπονται σε κινητά τηλέφωνα;
Το θρυλικό Meyers Manx buggy μπήκε στην πρίζα!