Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αλλάζει σχεδιαστική φιλοσοφία η VW

Ελλάδα 23:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αλλάζει σχεδιαστική φιλοσοφία η VW

ΝΕΑ

Αλλάζει σχεδιαστική φιλοσοφία η VW

ΝΕΑ

Ο γερμανικός όμιλος αλλάζει στρατηγική, θέλοντας να διαφοροποιήσει εντελώς τις μάρκες που ανήκουν στο δυναμικό του.

Advertisement
Advertisement

Όταν ένα αυτοκίνητο αποκαλύπτεται, πρώτα βλέπουμε τη σχεδιαστική και αισθητική του αντίληψη, πριν ανακαλύψουμε τις τεχνικές προδιαγραφές και την τιμή.

Όπως και η αλληλεπίδραση ανάμεσα στους ανθρώπους, οι πρώτες εντυπώσεις είναι σημαντικές. Για εκείνους που βλέπουν τα αυτοκίνητα ως κάτι περισσότερο από ένα μέσο μεταφοράς, ένα όχημα πρέπει να είναι καλό, για να πείσει τον υποψήφιο αγοραστή να ελέγξει τις προδιαγραφές.

Αν και η ομορφιά μπορεί να είναι στο μάτι του θεατή, όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι τα επαναλαμβανόμενα σχέδια αποτελούν μεγάλο πλήγμα.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen θέλει να αποφύγει τα λάθη του παρελθόντος, επινοώντας πρωτότυπα σχέδια για τις πολλές μάρκες της. Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει τον Όμιλο να διαφοροποιήσει καλύτερα ένα VW από ένα Skoda ή ένα Cupra, καθώς και ένα Audi από μια Porsche.

Για το σκοπό αυτό, «Success by Design» ήταν το σύνθημα που επέλεξε η εκδήλωση του ομίλου αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen Group Media Night, που πραγματοποιήθηκε πριν από το 2023 IAA Mobility στο Μόναχο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου VW, Όλιβερ Μπλούμε -ο οποίος είναι επίσης υπεύθυνος για την Porsche– δήλωσε ότι «η καλή σχεδίαση είναι ουσιαστικός παράγοντας για να ευχαριστήσουμε τους πελάτες μας». Έχοντας αυτό κατά νου, το σχέδιο είναι να έχουμε «ακονισμένες σχεδιαστικές ταυτότητες, σχεδιάζουμε εντυπωσιακά προϊόντα και αυξάνουμε τη διαφοροποίηση των εμπορικών σημάτων». Έφτασε στο σημείο να πει ότι ο Όμιλος VW θα γίνει μια «εταιρεία με γνώμονα τον σχεδιασμό» και ότι κάθε μάρκα πρέπει να έχει τη δική της προσωπικότητα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επένδυση της Volvo σε start-up
H Citroen φροντίζει να μην σας πάρει ο Hypnos
Peugeot E-3008: Πρόγευση πριν τα αποκαλυπτήρια (+video)