Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volkswagen: Πιο γρήγορη η εξέλιξη των νέων μοντέλων

Ελλάδα 16:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volkswagen: Πιο γρήγορη η εξέλιξη των νέων μοντέλων

ΝΕΑ

Volkswagen: Πιο γρήγορη η εξέλιξη των νέων μοντέλων

ΝΕΑ

Η παρουσία της Volkswagen στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου σήμανε ειδήσεις και σε ό,τι αφορά στο επιχειρησιακό πλάνο της.

Advertisement
Advertisement

Όταν πριν από έναν χρόνο ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Τόμας Σέφερ ως ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen, ένας από τους στόχους που έθεσε ήταν και η μείωση του κόστους εξέλιξης των νέων μοντέλων.

Αυτός ο παράγοντας επανήλθε στο προσκήνιο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου από τα κορυφαία στελέχη της Volkswagen που παραβρέθηκαν εκεί.

Συγκεκριμένα, ο Κάι Γκρούνιτζ, επικεφαλής του Τεχνικού Τμήματος της εταιρείας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής, έκανε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους σχετικά.

Advertisement
Advertisement

Ο Γκρούνιτζ (φωτογραφία) σύγκρινε τον τρόπο που εργάζονται οι κινεζικές εταιρείες με αυτόν της Volkswagen όταν πρόκειται για την εξέλιξη ενός καινούργιου μοντέλου. Ανέφερε ότι θα πρέπει να μιμηθούν τις πρακτικές τους για να μειωθεί το χρονικό διάστημα από τους 54 μήνες στους 36 μήνες, όπως είναι ο στόχος πλέον.

Μιλώντας προς τον Τύπο ανέφερε ότι το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Volkswagen ID. 2 είναι ένα από τα τρία καινούργια μοντέλα στα οποία έχει γίνει προσπάθεια να ολοκληρωθεί η εξέλιξή του και η παραγωγή του εντός τριών ετών.

Advertisement

Όπως είπε, οι σχεδιαστές της εταιρείας ξεκίνησαν να κάνουν τα πρώτα σκίτσα γι’ αυτό στα τέλη του προηγούμενου έτους και ο σκοπός ορίστηκε να είναι έτοιμο στα τέλη του 2025.

Advertisement

Ο Γκρούνιτζ δήλωσε: «Με τους Κινέζους ανταγωνιστές μας βλέπουμε ότι είναι εφικτό. Έχουμε συγκεκριμένες ιδέες για το πώς να το επιτύχουμε.

»Βεβαίως, υπάρχει ο κίνδυνος να μην ξέρει κάποιος πού θα καταλήξει όταν ξεκινήσει τη διαδικασία εξέλιξης. Στη Γερμανία, έχουμε σαφείς στόχους για το τι θέλουμε, ειδικά στη Volkswagen, και δεν θέλουμε να μπούμε σε μια διαδικασία που ενέχει κίνδυνο».

Τέλος, ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι θα μειωθεί σημαντικά το χρονικό διάστημα θα ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στα νέα μοντέλα, όπως συνέβη με το Golf VIII και το ID. 3.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι αυτά καθυστέρησαν να παρουσιαστούν εξαιτίας προβλημάτων στο λογισμικό τους αλλά και στην ποιότητα κατασκευής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποστολή newsauto στο Μόναχο: Ο όμιλος Volkswagen αποκαλύπτεται (+video)
Πώς οι πλημμύρες επηρεάζουν το Volkswagen T-Roc (+ video)
Αυτό είναι το νέο VW Passat!