Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Skoda Octavia SportsWagon Scout 4×4 με τους 200 ίππους ήρθε στην Ελλάδα

Ελλάδα 13:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Skoda Octavia SportsWagon Scout 4×4 με τους 200 ίππους ήρθε στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Η Skoda Octavia SportsWagon Scout 4×4 με τους 200 ίππους ήρθε στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Η πρώτη τετρακίνητη Octavia στην έκδοση SportsWagon Scout ήρθε στη χώρα μας και το Newsauto την υποδέχτηκε! Διαθέτει ένα πακέτο εξοπλισμού και χαρακτηριστικών που την καθιστούν μοναδική…

Advertisement
Advertisement

Η Skoda Octavia είναι ένα μοντέλο που όταν πρωτοεμφανίστηκε στην αγορά κατάφερε να αλλάξει σημαντικά την εικόνα της τσέχικης φίρμας και να την αναβαθμίσει. Η σχεδίαση, η ποιότητα κατασκευής ακόμα και οι κινητήρες έπιασαν τον παλμό του αγοραστικού κοινού που την τίμησε με το παραπάνω και συνεχίζει να το κάνει ακόμα και σήμερα.

Μία παγκόσμια επιτυχία που την είδαμε και στην Ελλάδα με χιλιάδες Skoda Octavia να κυκλοφορούν στους δρόμους και με ιδιοκτήτες που θα την άλλαζαν μόνο με την καινούργια γενιά. Το 2020 η 4η γενιά έκανε την εμφάνισή της στη χώρα μας και άλλαξε τα δεδομένα αλλά και την άποψη για το ποια είναι και πού τοποθετείται η μάρκα. Η αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα ήταν εμφανής και όπως αποδεικνύεται η τελευταία γενιά της Octavia συνεχίζει να γράφει ιστορία.

 

Advertisement
Advertisement

Εκδόσεις για όλους

Στη διάθεση του κοινού είναι η Octavia Grand Coupe και η Octavia Sportswagon ενώ από πλευράς κινητήρων υπάρχει η επιλογή με κινητήρες, βενζίνης, diesel, φυσικού αερίου και υβριδική τεχνολογίας (Plug in hybrid).

Advertisement

Η γκάμα αναβαθμίστηκε πρόσφατα με την έκδοση Scout η οποία ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη εξωτερική σχεδίαση καθώς συναντούμε διαφορετικούς εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, μαύρα προστατευτικά στα φτερά, τα μαρσπιέ και το κάτω μέρος των θυρών κ.ά. Επιπλέον η απόσταση από το έδαφος είναι αυξημένη κατά 15 χιλιοστά συγκριτικά με τις απλές Octavia, γεγονός που της δίνει ένα πιο περιπετειώδη χαρακτήρα.

Skoda Octavia RS iV: Ξεπερνώντας τα όρια (video)

Advertisement

Ήρθε η πρώτη!

Advertisement

Η πρώτη και μοναδική (προς το παρόν) Skoda Octavia Sportswagon Scout ήρθε στην Ελλάδα και όπως ήταν αναμενόμενο δεν χάσαμε την ευκαιρία να την επεξεργαστούμε, να την φωτογραφίσουμε και να δούμε τι είναι αυτό που την κάνει τόσο ξεχωριστή.

Η συγκεκριμένη είναι τετρακίνητη και έχει φτιαχτεί για να μπορούν οι επιβάτες να ζούνε την περιπέτεια με άνεση, ασφάλεια και επιδόσεις. Ο κινητήρας diesel που εφοδιάζεται έχει χωρητικότητα 2.0 λίτρα, αποδίδει 200 ίππους και παράγει 400Nm ροπής. Στη γλώσσα των αριθμών, το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6,8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 230χλμ./ώρα. Το αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων είναι διπλού συμπλέκτη και προσφέρει άνεση αλλά και γρήγορες αλλαγές.

Μία ακόμα Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio πουλήθηκε στην Ελλάδα…

Αυτοκίνητο ουσίας…

Αυτό που χαρακτηρίζει την Skoda Octavia Sportswagon Scout, εκτός από τον χαρακτήρα της, είναι οι άπλετοι χώροι, η πολυτέλεια, τα συστήματα ασφαλείας και οι καινοτομίες άνεσης. Αίσθηση προκαλεί η ποιότητα και το digital περιβάλλον στο εσωτερικό που βάζει τους επιβάτες απευθείας στο νέο… κλίμα της μάρκας. Αξιοσημείωτο και το φορτίο έλξης με τρέιλερ καθώς μπορεί να φτάσει τα 2.000 κιλά (με φρένα).

Όπως θα δείτε από τις αποκλειστικές εικόνες του Newsauto η πρώτη Octavia Sportswagon Scout που ήρθε στη χώρα μας είναι χρώματος ασημί και σύντομα θα κάνει την εμφάνισή της στους δρόμους.

Η τιμή της αγγίζει τα 39.900 ευρώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρώτη δοκιμή: Skoda Octavia iV
Στην Ελλάδα η Skoda Octavia με φυσικό αέριο (+τιμές)
Πώς στρίβει υπό πίεση η νέα Skoda Octavia; (+video)