Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς στρίβει υπό πίεση η νέα Skoda Octavia; (+video)

Ελλάδα 17:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς στρίβει υπό πίεση η νέα Skoda Octavia; (+video)

ΝΕΑ

Πώς στρίβει υπό πίεση η νέα Skoda Octavia; (+video)

ΝΕΑ

Οι αντιδράσεις τις νέας γενιάς της Skoda Octavia στο τεστ ταράνδου κάθε άλλο παρά τρομάζουν, με τις κλίσεις του αμαξώματος να είναι περιορισμένες.

Advertisement
Advertisement

Η Skoda Octavia 4ης γενιάς βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό στην παγκόσμια αγορά, διακρινόμενη για τη δυναμική της σχεδίαση, τους άνετους χώρους και τη μεγάλη γκάμα κινητήρων, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μια plug-in υβριδική έκδοση και μία φυσικού αερίου.

Πώς, όμως, συμπεριφέρεται το μοντέλο όταν χρειαστεί ν’ αλλάξει απότομα πορεία για την αποφυγή ενός εμποδίου; Το συγκεκριμένο ερώτημα απασχόλησε τους συναδέλφους μας από το ισπανικό Μέσο “km77”, οι οποίοι διεξήγαγαν ένα moose test – γνωστό και ως τεστ αποφυγής ταράνδου.

Όπως διακρίνετε στο βίντεο, η πρώτη απόπειρα εισόδου στα 77 km/h δεν καρποφόρησε, με το saloon να επιδεικνύει κάποιες υποστροφικές τάσεις. Σύμφωνα, όμως, με τους test drivers, οι αντιδράσεις του οχήματος ουδέποτε τρόμαξαν και αποδείχθηκαν εύκολα ελεγχόμενες.

Advertisement
Advertisement

Η δεύτερη προσπάθεια διενεργήθηκε με το κοντέρ να γράφει 74 km/h, ένα νούμερο που αποδείχθηκε… στα μέτρα της Octavia Gran Coupe. Η τελευταία κατάφερε να ελιχθεί άκοπα ανάμεσα στις συστάδες κώνων, με μοναδική «παρατήρηση» μια ανεπαίσθητη ολίσθησης των πίσω τροχών και ένα ελαφρύ γλίστρημα του πίσω άξονα (υπερστροφή).

Η τελική ετυμηγορία των δημοσιογράφων του Km77 είναι πως το μοντέλο εμπνέει ασφάλεια και δεν δυσκολεύεται να αλλάξει απότομα πορεία.

Σημειώνεται πως η υποβληθείσα στο συγκεκριμένο moose test Octavia “φορά” ελαστικά Bridgestone Turanza T005, ενώ το set-up της ανάρτησης είναι γόνατα MacPherson εμπρός και ημιάκαμπτος άξονα πίσω.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκάλυψη: Ανανεωμένο Skoda Kodiaq & RS
Skoda Enyaq iV: Διάκριση με βραβείο Red Dot για το design του
Πώς τα πήγε το Skoda Enyaq iV στις δοκιμές πρόσκρουσης; (+video)

Advertisement