Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα Skoda Octavia Grand Coupe φωτογραφίζεται στην Κρήτη

Ελλάδα 7:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα Skoda Octavia Grand Coupe φωτογραφίζεται στην Κρήτη

ΝΕΑ

Η νέα Skoda Octavia Grand Coupe φωτογραφίζεται στην Κρήτη

ΝΕΑ

Η Skoda έδωσε στη δημοσιότητα τις πλήρεις φωτογραφίες της νέας Skoda Octavia Grand Coupe, οι οποίες έχουν γίνει στην πανέμορφη Κρήτη.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε ότι η παγκόσμια δημοσιογραφική παρουσίασης της νέας Octavia ήταν προγραμματισμένη να γίνει στην Κρήτη τον προηγούμενο μήνα, όμως λόγω της επέλασης του κορωνοϊού αυτή τελικά ακυρώθηκε.

Παρόλα αυτά, η Skoda είχε προλάβει να φωτογραφίσει τη νέα Octavia στο νησί μας, αναδεικνύοντας τόσο το μοντέλο όσο και μερικές από τις ομορφιές του νησιού όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στις σχετικές φωτογραφίες.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά λοιπόν, η νέα Octavia Grand Coupe (πρόκειται ουσιαστικά για το 5θυρο σεντάν μοντέλο) αποκτά μια πιο δυναμική σχεδίαση από την προηγούμενη. Παράλληλα, δείχνει και πιο επιβλητική λόγω της αύξησης των διαστάσεών της (+22 mm σε μήκος, +15 mm σε πλάτος).

Επιπλέον, με συντελεστή οπισθέλκουσας Cd: 0,24, η νέα Octavia Grand Coupe είναι ένα από τα πιο αεροδυναμικά μεσαία σεντάν που υπάρχουν στην αγορά.

Advertisement

Στο εσωτερικό της, η νέα Octavia είναι το πρώτο μοντέλο της Skoda που διαθέτει ένα πολυεπίπεδο ταμπλό και ένα τιμόνι με δύο ακτίνες. Ένας νέος συρόμενος διακόπτης αφής κάτω από την έκδοση 10 ιντσών της κεντρικής οθόνης, τα πλήκτρα απλής αφής για σημαντικές λειτουργίες  καθώς και κουμπιά και κυλιόμενοι διακόπτες στο πολυλειτουργικό τιμόνι, βελτιώνουν την εργονομία και απλοποιούν το χειρισμό.

Live από Τσεχία: Το Newsauto στην αποκάλυψη της νέας Skoda Octavia

Advertisement

Στο πεδίο των χώρων, όπως είδαμε και από κοντά κατά τη διάρκεια της πρώτης στατικής παρουσίασης του μοντέλων τον περασμένο Νοέμβριο, η νέα Octavia προσφέρει πιο άνετους από ποτέ χώρους για τους επιβάτες της, ενώ έχει ένα πολύ μεγάλο πορτ-μπαγκάζ 600 λίτρων στην έκδοση Grand Coupe.

Advertisement

H Skoda έχει εφοδιάσει την 4η γενιά της Octavia με μια υπερπλήρη γκάμα κινητήρων βενζίνης (χωρίς και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης), diesel, plug-in υβριδικό και φυσικό αερίου. Στην πλευρά της βενζίνης έχουμε τον 1.0 TSI των 110 ίππων, τον 1.5 TSI των 150 ίππων και τον 2λιτρο TSI των 190 ίππων. Στο diesel συναντούμε τρεις εκδόσεις ισχύος του νέου 2λιτρου TDI EVO μοτέρ με 115, 150 και 200 ίππους.

Επίσης, οι «ήπιες» υβριδικές εκδόσεις συνδυάζονται με τους βενζινοκινητήρες των 110 και 150 ίππων και με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων, ενώ επίσης υπάρχουν και δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις με τον 1.400άρη TSI βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα, σε απόδοση 204 και 245 ίππων.

Αυξάνοντας περαιτέρω τις διαθέσιμες επιλογές, η Skoda θα προσφέρει την Octavia και σε έκδοση με φυσικό αέριο, που διαθέτει τον 1.500άρη TSI κινητήρα των 130 ίππων. Οι τρεις δεξαμενές CNG έχουν χωρητικότητα 17,7 κιλών, ενώ υπάρχει και ένα ρεζερβουάρ βενζίνης 9 λίτρων.

Η νέα Skoda Octavia αναμένεται στη χώρα μας μέσα στο καλοκαίρι. Θα είναι διαθέσιμη τόσο στην έκδοση 5θυρου σεντάν Grand Coupe, όσο και στη στέισον βάγκον επιλογή Combi.