Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία ακόμα Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio πουλήθηκε στην Ελλάδα…

Ελλάδα 13:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία ακόμα Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio πουλήθηκε στην Ελλάδα…

ΝΕΑ

Μία ακόμα Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio πουλήθηκε στην Ελλάδα…

ΝΕΑ

Το τέρας των 510 ίππων εθεάθη στα logistics και σε λίγες ημέρες θα την δούμε να κυκλοφορεί στου ελληνικούς δρόμους… Το Newsauto ήταν εκεί για να την υποδεχτεί!

Advertisement
Advertisement

Μπορεί από πλευράς πωλήσεων η Alfa Romeo να μην φέρνει τα νούμερα που θα ήθελε ή θα περίμεναν οι φανατικοί της φίλοι αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η ιταλική φίρμα περνά απαρατήρητη. Αυτή τη στιγμή στη γκάμα της συναντούμε τη Giulia και τη Stelvio ενώ μέχρι τέλος του έτους θα προστεθεί ένα ακόμη μοντέλο που ανήκει στην κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου. Πρόκειται για την Tonale που έχει την υπογραφή του Έλληνα σχεδιαστή Αλέξανδρου Λιώκη.

Από τα δυο υπάρχουσα μοντέλα, η Giulia είναι διαθέσιμη σε μία πολύ ξεχωριστή έκδοση που θα ήθελε να οδηγεί κάθε Alfisti αλλά και κάθε γνήσιος petrolhead. Ο λόγος για την Giulia Quadrifoglio που προκαλεί αναστάτωση με τις επιδόσεις της. Εξαιτίας της τιμής αλλά και της υψηλής φορολογίας, ελάχιστες τέτοιες εκδόσεις υπάρχουν στην Ελλάδα και μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Είναι λογικό λοιπόν κάθε φορά που έρχεται στη χώρα μας να αποτελεί θέμα συζήτησης.

Advertisement
Advertisement

Μία ακόμη στην Ελλάδα

Πριν από λίγες ημέρες μία κόκκινη Giulia Quadrifoglio εθεάθη στα logistics της εταιρείας και όπως ήταν αναμενόμενο ακόμα και… σκονισμένη έκλεψε την παράσταση. Άλλωστε δε συναντάς καθημερινά ένα τόσο ιδιαίτερο αυτοκίνητο, οπότε και βρήκαμε την ευκαιρία να την απαθανατίσουμε για να πάρετε όπως και εμείς, μια γεύση από μία ακόμη «ελληνική» Giulia Quadrifoglio.

Κάτω από το καπό της ιταλίδας βρίσκεται ένας κινητήρας βενζίνης V6 biturbo (κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο) χωρητικότητας 2.9 λίτρων ο οποίος παράγει 510 ίππους και αποδίδει 600Nm ροπής μεταξύ 2500 και 5000 σ.α.λ. Ο συγκεκριμένος συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων προσφέροντας πολύ γρήγορες αλλαγές όπου σύμφωνα με τους Ιταλούς αλλάζει ταχύτητες μόνο σε 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου σε λειτουργία Race.

Advertisement

Στην πίστα με την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio (video)

Advertisement

Επιδόσες super car

Στη γλώσσα των αριθμών η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα ενώ η τελική της ταχύτητα περιορίζεται στα 307 χλμ./ώρα. Ξεκάθαρα πρόκειται για επιδόσεις που παραπέμπουν σε super car και κολάζουν όποιον καθίσει πίσω από το τιμόνι της

Advertisement

Η τιμή της Giulia Quadrifoglio φτάνει πλέον και σύμφωνα με τον τελευταίο τιμοκατάλογο της εισαγωγικής εταιρείας τα 106.000 ευρώ και όπως φαίνεται η πτώση στην τιμή λόγω φόρων έχει παίξει το ρόλο της.

Να σημειώσουμε πως περισσότερα για την Giulia Quadrifoglio θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού CAR (την Κυριακή 6 Ιουνίου μαζί με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα), όπως δοκιμή στο δρόμο ακόμα και στην πίστα των Μεγάρων

Abarth 595 Scorpioneoro: H συλλεκτική έκδοση ήρθε στην Ελλάδα…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alfa Romeo: Μία Giulia στο πλευρό του νόμου
Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η εκρηκτική Alfa Romeo Giulia GTA;
Πόσο γρήγορη είναι η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio στην πράξη; (+vid)