Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα η Skoda Octavia με φυσικό αέριο (+τιμές)

Ελλάδα 15:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην Ελλάδα η Skoda Octavia με φυσικό αέριο (+τιμές)

ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα η Skoda Octavia με φυσικό αέριο (+τιμές)

ΑΓΟΡΑ

Οι κάτοχοι του μοντέλου θα μπορούν να πραγματοποιήσουν 100 χιλιόμετρα με λιγότερα από 3 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Την εμπορική της πορεία στην ελληνική αγορά εκκινεί η Skoda Octavia με φυσικό αέριο, G-TEC, η οποία πλέον είναι διαθέσιμη για παραγγελία.

Το μοντέλο της τσεχικής μάρκας διατίθεται δύο αμαξώματα, Grand Coupe & Sportswagon.  Στην πρώτη, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στα επίπεδα εξοπλισμού Ambition & Style, ενώ η τελευταία είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στην έκδοση εξοπλισμού Ambition. Για την έκδοση Grand Coupe ο χώρος αποσκευών αντιστοιχεί σε 455 λίτρα (1.410 με αναδίπλωση των καθισμάτων), ενώ για την Sportswagon σε 495 (1.560 με αναδίπλωση των καθισμάτων).

Το μοντέλο αρχικά προσφέρεται αποκλειστικά με το 7ταχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DSG), ενώ από την άνοιξη του 2021 θα λανσαριστεί και με 6άρι χειροκίνητο. Για την τροφοδότηση της Octavia φροντίζει ένας ειδικά εξελιγμένος τούρμπο κινητήρας των 1,5 λίτρων (TSI) απόδοσης 131 ίππων και 200 Nm ροπής (από τις 1.400 σ.α.λ.).

Advertisement
Advertisement

Κατά κανόνα, το μοντέλο λειτουργεί με φυσικό αέριο, ενώ η μετάβαση στη λειτουργία βενζίνης γίνεται εφόσον συντρέχει κάποια από τις εξής τρεις (3) προϋποθέσεις:

– Όταν η πίεση στις δεξαμενές φυσικού αερίου είναι κάτω από 11 bar.

Advertisement

– Όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι κάτω από τους -10 βαθμούς.

– Αμέσως μετά τον ανεφοδιασμό του οχήματος, όπου ο εγκέφαλος του μοτέρ χρειάζεται λίγα λεπτά για να αξιολογήσει την ποιότητα του φυσικού αερίου.

Advertisement

Οι κυψέλες του φυσικού αερίου είναι τοποθετημένες κάτω από το χώρο αποσκευών και φέρουν τη δυνατότητα να αποθηκεύσουν 17,33 κιλά καυσίμου σε τυπική πίεση 200 bar. Με γεμάτες δεξαμενές, η μέγιστη αυτονομία αποκλειστικά με φυσικό αέριο είναι 500 χιλιόμετρα, ενώ το επικουρικό ρεζερβουάρ βενζίνης προσφέρει 190 χλμ. πρόσθετη αυτονομία (σ.σ. συνδυαστικά 690 χιλιόμετρα).

Highlight της Skoda Octavia G-TEC συνιστά η κατανάλωση, η οποία κυμαίνεται από 3,6 έως 4,5 κιλά CNG/100 χλμ. Ειδικότερα σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το κόστος καυσίμου για 100 χλμ., αντιστοιχεί σε 2,92 ευρώ, ενώ τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας σε 85 ευρώ.

Advertisement

Το μοντέλο διατίθεται στην Ελλάδα με τιμή εκκίνησης τα 24.900 ευρώ, η οποία αφορά την έκδοση εξοπλισμού Ambition σε coupe αμάξωμα.

Αναλυτικά οι τιμές:

Octavia Grand Coupe G-TEC

Ambition 1.5 TGI 131 ps DSG7: 24.900 ευρώ

Style 1.5 TGI 131 ps DSG7: 27.500 ευρώ

Octavia Sportswagon G-TEC

Ambition 1.5 TGI 131 ps DSG7: 26.200 ευρώ

Δείτε επίσης:

Το video λανσαρίσματος του Skoda Enyaq iV (video)

Νέα Skoda Octavia – Επιβλητική, ποιοτική και με νέες τεχνολογίες

newsautoEXECUTIVE: Νέα Skoda Octavia