Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes-Maybach θέλει να γίνει RR

Ελλάδα 11:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes-Maybach θέλει να γίνει RR

ΝΕΑ

Η Mercedes-Maybach θέλει να γίνει RR

ΝΕΑ

Εάν υπάρχει κάτι πιο πολυτελές από μια Mercedes-Benz τότε αυτό είναι μια Mercedes-Maybach, όμως όπως φαίνεται αυτό πλέον δεν αρκεί.

Advertisement
Advertisement

Η ιστορία διασύνδεσης της Mercedes-Benz και τον Βίλχελμ Μάιμπαχ, ξεκινά από τα τέλη του 19ου αιώνα, ακόμα, όταν συνεργάστηκε με τον Γκότλιμπ Ντάιμλερ για τη δημιουργία κινητήρων.

Στη σύγχρονη εποχή η Maybach αποτελεί το υπέρτατο επίπεδο εξοπλισμού και εξατομίκευσης για κάποιο από τα μεγάλα μοντέλα της Mercedes-Benz. Όμως, τα στελέχη της γερμανικής εταιρείας έχουν μεγαλύτερα σχέδια γι’ αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Maybach θα κατασκευάζει αυτοκίνητα με πολύ υψηλά στάνταρ.

Advertisement
Advertisement

Αυτά θα είναι κατόπιν παραγγελίας, για πολύ ευκατάστατους πελάτες της, και άκρως εξατομικευμένα, όχι μόνο αναφορικά με τον εξοπλισμό τους αλλά και σε ό,τι αφορά στη σχεδίαση του αμαξώματος.

Ουσιαστικά, η Maybach θα είναι σαν να μετατραπεί και σε αυτό που ονομάζουμε «καροσερία». Τα αυτοκίνητά της θα είναι υπερπολυτελή και θα κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ, καθώς θα είναι αποκλειστικές δημιουργίες, σύμφωνα με την επιθυμία του εκάστοτε πελάτη της.

Advertisement

Με αυτόν τον τρόπο η Mercedes-Benz ακολουθεί το παράδειγμα άλλων εταιρειών όπως η Ferrari, η Bentley και η Rolls-Royce οι οποίες έχουν δημιουργήσει τμήματα τα οποία ασχολούνται μόνο με την κατασκευή πραγματικά μοναδικών αυτοκινήτων για όσους έχουν «αβυσσαλέες» τσέπες.

Advertisement

Η πρακτική έχει δείξει ότι η ζήτηση για τέτοια οχήματα είναι διαρκώς αυξανόμενη και το κέρδος για τις εταιρείες πολύ μεγάλο.

Βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν, η Maybach ενδέχεται να κατασκευάσει ως μοντέλα παραγωγής κάποια από τα πρωτότυπα που έχουν παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια, είτε αυτούσια είτε σε κάποια παραλλαγή τους.

Επίσης, εξετάζεται η περίπτωση να δημιουργήσει και νέα όπως ένα 2+2 θέσεων με σπορ χαρακτήρα το οποίο θα παραπέμπει στη Mercedes-Benz 300 SL «Gullwing» ή ένα SUV με coupe αμάξωμα.

Advertisement

Επίσης, υπάρχει το ενδεχόμενο οι άνθρωποι της Maybach να δημιουργήσουν και αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, εφόσον το ζητήσει κάποιος πελάτης της. Προφανώς, αυτό θα βασίζεται την καινούργια πλατφόρμα «MB.EA» που εξελίσσει η Mercedes-Benz και στην εκδοχή της «MB.EA- η οποία θα προορίζεται για τα μεγάλα πολυτελή μοντέλα της.

Πάντως, προς το παρόν δεν υπάρχει συγκεκριμένη πληροφόρηση για το πότε η Maybach θα δημιουργήσει και θα παρουσιάσει το πρώτο της μοντέλο το οποίο θα είναι αποκλειστική παραγγελία, ούτε και πώς θα είναι αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Mercedes-Maybach EQS SUV
Night Series από τη Mercedes-Maybach
Ρολόι αφιερωμένο στην Mercedes G-Class