Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε πως κατασκευάζεται ο W12 της Bentley (+video)

Ελλάδα 20:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε πως κατασκευάζεται ο W12 της Bentley (+video)

ΝΕΑ

Δείτε πως κατασκευάζεται ο W12 της Bentley (+video)

ΝΕΑ

Η Bentley αποχαιρετά τον θρυλικό W12 κινητήρα της με ένα βίντεο της κατασκευής του.

Advertisement
Advertisement

Στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ του 2023 το καλοκαίρι που μας πέρασε, η Bentley ανακοίνωσε επίσημα ότι εγκαταλείπει οριστικά τον κορυφαίο της κινητήρα W12.

Το μηχανικό σύνολο θα τοποθετηθεί στα υπάρχοντα μοντέλα μέχρι την άνοιξη του 2024 και μετά θα περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και θα δώσει τη θέση του στη νέα γενιά ηλεκτροκίνητων μοντέλων.

Για να τιμήσει τον εικονικό της κινητήρα, η Bentley σε συνεργασία με το κανάλι The Frame του YouTube, δημιούργησε ένα αποκαλυπτικό βίντεο για τον τρόπο με τον οποίο συναρμολογείται ο W12 κινητήρας. Το μηχανικό σύνολο είναι 12κύλινδρο χωρητικότητας 6.0 λίτρων και συνεργάζεται με δύο τούρμπο για να μεγιστοποιήσει την απόδοση στους 740 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Στη γραμμή παραγωγής του κινητήρα βρίσκονται μηχανικοί δεύτερης και τρίτης γενιάς της Bentley. Μαζί τους φυσικά βρίσκονται έμπειροι τεχνικοί του Volkswagen Group που χαρίζουν αξιοπιστία και ακρίβεια στη διαδικασία. Κάθε κινητήρας συναρμολογείται με ακραία λεπτομέρεια και οι μηχανές κατευθύνονται πάντα από το χέρι ενός ειδικευμένου μηχανικού.

Advertisement

Συνολικά υπάρχουν 64 σταθμοί που πρέπει να περάσει ένα μοντέλο της Bentley για να ολοκληρωθεί. Κάθε σταθμός χρειάζεται 9 λεπτά για να τελειώσει τη δουλειά, κάτι που σημαίνει ότι σε 127 λεπτά έχουμε ένα αυτοκίνητο. Δείτε το υπέροχο βίντεο με τον κινητήρα W12 της Bentley.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Bentley γιόρτασε τα 20ά γενέθλια της Continental GT, με μια μοναδική έκδοση
Η πολυτελέστερη Bentley Bentayga EWB Mulliner
Θα αγόραζες αγροτικό από την Bentley;