Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε τη μοναδική Ferrari KC23 στην πίστα (+ video)

Ελλάδα 18:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε τη μοναδική Ferrari KC23 στην πίστα (+ video)

ΝΕΑ

Δείτε τη μοναδική Ferrari KC23 στην πίστα (+ video)

ΝΕΑ

Πριν από λίγο καιρό, η Ferrari αποκάλυψε ότι είναι σχεδόν έτοιμη η πραγματικά μοναδική KC23. Τώρα, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τις δοκιμές εξέλιξης στην πίστα του Fiorano.

Advertisement
Advertisement

Τον περασμένο Ιούλιο (τρέχοντος έτους) η Ferrari ανακοίνωσε ότι εξελίσσει ένα μοναδικό μοντέλο το οποίο παρήγγειλε συγκεκριμένος πελάτης της και δημιούργησαν οι άνθρωποί της, χάρη στο σχετικό πρόγραμμα «Special Projects» που έχει θεσπίσει η εταιρεία.

Τότε, η Ferrari δημοσίευσε ψηφιακά δημιουργημένες φωτογραφίες για το πώς θα είναι το αμάξωμα του καινούργιου μοντέλου τι οποίο ονομάστηκε KC23.

Οι άνθρωποι του Centro Stile, του σχεδιαστικού κέντρου της εταιρείας, δημιούργησαν ένα ιδιαίτερο σχήμα το οποίο έχει τον μοναδικό χαρακτήρα του.

Advertisement
Advertisement

Η KC23 βασίζεται στην 488 GT3 «Evo 2020» -την αγωνιστική έκδοση της 488 GTB- και προορίζεται για χρήση μόνο εντός πίστας. Η εταιρεία δεν έδωσε πληροφορίες πως προέκυψε το όνομα του μοντέλου.

Advertisement

Έτσι, κάποιοι εικάζουν ότι ο γραμματαριθμητικός συνδυασμός αφορά στα αρχικά του ονοματεπωνύμου του ιδιοκτήτη του και ο αριθμός στα δύο τελευταία νούμερα του έτους παραγωγής του (2023).

Advertisement

Προς το παρόν, έχουν ανακοινωθεί λίγα τεχνικά στοιχεία για την KC23. Σε ό,τι αφορά στον κινητήρα της θα είναι ο υπερτροφοδοτούμενος V8 χωρητικότητας 3.902 κ. εκ.  ο οποίος αποδίδει 600 ίππους/7.000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 700 Nm/6.000 σ.α.λ.

Ωστόσο, η απόδοση του κινητήρα θα μεταβάλλεται αναλόγως του αγώνα στον οποίο θα συμμετέχει ο ιδιοκτήτης ή της χάραξης της πίστας στην οποία θα θελήσει να την οδηγήσει.

Advertisement

Η ιταλική εταιρεία ανήρτησε στο διαδίκτυο βίντεο από τις δοκιμές εξέλιξης του νέου μοντέλου στην πίστα του Fiorano. Σε αυτό μπορούμε να δούμε πλάνα από το αυτοκίνητο εν κινήσει με καμουφλαρισμένο το αμάξωμά του, όπως και από το εσωτερικό του.

Ωστόσο, προς το τέλος των πλάνων, σε μια προσεκτικά σκηνοθετημένη διαδικασία, φαίνονται οι άνθρωποι της Ferrari να αφαιρούν τα αυτοκόλλητα που αποκρύπτουν το αμάξωμα, αποκαλύπτοντας τη μορφή της KC23.

Το νέο, πραγματικά μοναδικό, μοντέλο έχει ενεργά αεροδυναμικά στοιχεία και διαθέτει ειδικά σχεδιασμένους τροχούς. Όταν ο ιδιοκτήτης του θα το οδηγεί στην πίστα, η διάστασή τους θα είναι 18 ιντσών.

Όταν θα χρειάζεται συμμετέχει σε εκθέσεις, παρουσιάζοντάς το ως έκθεμα, θα τοποθετούνται τροχοί 21 ιντσών εμπρός και 22 ιντσών πίσω.

Όπως έχει ανακοινώσει η Ferrari, η KC23 θα παραμείνει στο Μουσείο της στο Maranello ως τις 2 Οκτωβρίου για να έχουν τη δυνατότητα να τη δουν οι επισκέπτες και έπειτα θα παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η νέα one off Ferrari KC23 έχει καταβολές αγωνιστικές
Έντσο Φεράρι: Μια ζωή με τέρμα το γκάζι (+video)
Μπουρλότο Ferrari αξίας 50 εκατομμυρίων! (+video)