Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes-Maybach παρουσίασε το πρώτο της plug-in υβριδικό

Ελλάδα 20:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes-Maybach παρουσίασε το πρώτο της plug-in υβριδικό

ΝΕΑ

Η Mercedes-Maybach παρουσίασε το πρώτο της plug-in υβριδικό

ΝΕΑ

H μάρκα πολυτελείας της Mercedes αποκτά και αυτή το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της. Και μάλιστα με μεγάλη αυτονομία.

Advertisement
Advertisement

Στον δρόμο προς τον εξηλεκτρισμό της Mercedes μπαίνει πλέον και η Maybach, ο luxury κλάδος της γερμανικής εταιρίας, παρουσιάζοντας το πρώτο plug-in υβριδικό της μοντέλο.

Η Mercedes-Maybach S 580e όπως ονομάζεται θα κυκλοφορήσει αρχικά στην Κίνα και στο αμέσως προσεχές διάστημα και στην Ευρώπη αλλά και στις υπόλοιπες αγορές.

Κάτω από το εμπρός καπό βρίσκεται ένας 3λιτρος εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας ο οποίος συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, αποδίδοντας συνολική ισχύ 510 ίππων και 750 Νm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Το 0-100 χλμ/ώρα γίνεται σε 5,1 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα ή στα 140 χλμ./ώρα όταν κινείται αμιγώς ηλεκτρικά.

Η μέση κατανάλωση που ανακοινώνει η εταιρία είναι στο 1,0 λτ/100 χλμ., και οι εκπομπές ρύπων μεταξύ 23-18 γρ/χλμ.

Advertisement

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο του πρώτου PHEV Maybach είναι ότι η ηλεκτρική αυτονομία φθάνει έως και τα 100 χιλιόμετρα χάρη στη μεγάλη μπαταρία των 28,6 kWh ενώ μπορεί να δεχθεί φόρτιση DC έως και 60 kW (o on-board φορτιστής είναι στα 11 kW).

Οι αισθητικές διαφορές από την μη υβριδική έκδοση είναι εξαιρετικά περιορισμένες, καθώς η εταιρία δεν θέλησε να της προσθέσει κάποια ιδιαίτερα στοιχεία. Το μόνο που μπορούν να διακρίνουν οι παρατηρητικοί είναι τα μπλέ στοιχεία στα φωτιστικά σώματα και βέβαια η είσοδος για την φόρτιση.

Advertisement

Η νέα S 580 e είναι η πρώτη προσπάθεια της Mercedes-Maybach στον χώρο των εξηλεκτρισμένων μοντέλων, αν και όπως φαίνεται θα ακολουθήσει σύντομα και μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, το πιθανότερο μέσα στο 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes-Maybach S680 «Haute Voiture». Όταν τα χρήματα δεν είναι θέμα…
Brabus S600: Η βελτίωση της Mercedes-Maybach S580 (+video)
Mercedes-Maybach S-Class Mansory: Πιο πολυτελής από το αναμενόμενο