Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η… αμέθυστη Rolls-Royce σε μεθάει με την αστρονομική τιμή της

Ελλάδα 7:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η… αμέθυστη Rolls-Royce σε μεθάει με την αστρονομική τιμή της

ΝΕΑ

Η… αμέθυστη Rolls-Royce σε μεθάει με την αστρονομική τιμή της

ΝΕΑ

Η βρετανική φίρμα αποκάλυψε τη δεύτερη Droptail, με τη μυθική ονομασία Amethyst.

Advertisement
Advertisement

H Rolls-Royce παρουσίασε τη Droptail La Rose Noire νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Έχει σκούρο κόκκινο τόνο που χρειάστηκε 150 επαναλήψεις από τους ειδικούς βαφής της εταιρείας, για να την τελειοποιήσουν.

Η σειρά Droptail, περιλαμβάνει συνολικά τέσσερις super luxury και exclusive εκδόσεις και τώρα ήρθε η σειρά της Amethyst, για να αποκαλυφθεί δημόσια!

Εξωτερικά, η ιδιαίτερη Rolls-Royce διατρέχεται από ένα έναν διτονικό χρωματικό συνδυασμό. Το λουλούδι Globe Amaranth ενέπνευσε το απαλό μωβ που χρησιμεύει ως το κύριο φινίρισμα του αυτοκινήτου, το οποίο η αυτοκινητοβιομηχανία συνδύασε με ένα βαθύ μωβ χρώμα Αμέθυστου λίθου. Το απαλό μωβ έχει έναν ασημί τόνο, ενώ η πιο σκούρα απόχρωση συνδυάζει μπλε, κόκκινο και βιολετί νιφάδες μαρμαρυγίας για να ενισχύσει τη γυαλάδα.

Advertisement
Advertisement

Η Rolls-Royce κατασκεύασε για πρώτη φορά μια γρίλια σε γυαλιστερό και βουρτσισμένο στο χέρι φινίρισμα. Χρειάστηκαν περισσότερες από 50 ώρες συλλογικής δουλειάς, για να επιτευχθεί ομοιομορφία στα τελειώματα.

Κάτω από τη γρίλια βρίσκεται η εισαγωγή. Είναι κατασκευασμένh από ένα ελαφρύ σύνθετο υλικό, που εκτύπωσε η Rolls-Royce και έχει 202 ράβδους από ανοξείδωτο χάλυβα γυαλισμένο στο χέρι, βαμμένο με την απόχρωση Globe Amaranth. Το αεροδυναμικό πίσω μέρος διαθέτει μια μεγάλη λειτουργική ξύλινη επιφάνεια. Η εταιρεία λέει ότι είναι «η μόνη «ακατέργαστη» ξύλινη επιφάνεια στον κόσμο που παράγει κάθετη δύναμη» σε ένα νέο αυτοκίνητο.

Advertisement

Ο πελάτης, που δραστηριοποιείται στο εμπόριο πολύτιμων λίθων, προκάλεσε την αυτοκινητοβιομηχανία να σχεδιάσει ηλεκτροχρωμικό γυαλί που θα μπορούσε να αλλάξει απόχρωση. Ο κατασκευαστής  έπρεπε να πειραματιστεί με 60 επαναλήψεις γυαλιού πριν ικανοποιηθεί.

Advertisement

Το γυαλί είναι εντελώς αδιαφανές όταν απενεργοποιείται, με μωβ απόχρωση. Όταν είναι ημιδιαφανές, έχει μια απόχρωση που ταιριάζει με τα καφέ δερμάτινα καθίσματα Sand Dunes του εσωτερικού.

Η Rolls-Royce δεν ανακοίνωσε την τιμή της, αλλά όπως και στην πρώτη Droptail, μιλάμε για ένα εξωφρενικό κόστος μεταξύ 20-25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MG Motor: Ετοιμάζει νέο supermini για την Ευρώπη!
Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η Mercedes-AMG C 63 S E Performance;
Τι οδηγούν οι αστέρες της Μπάγερν Μονάχου;