Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz GLC απέναντι στον «τάρανδο» (+video)

Ελλάδα 17:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Mercedes-Benz GLC απέναντι στον «τάρανδο» (+video)

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz GLC απέναντι στον «τάρανδο» (+video)

ΝΕΑ

Οι περισσότεροι μάθαμε για το «τεστ αποφυγής ταράνδου» λόγω της Mercedes-Benz. Η εταιρεία έχει φροντίσει να εξορκίσει το κακό αλλά η συγκεκριμένη διαδικασία αξιολόγησης εξακολουθεί να εφαρμόζεται και για τα μοντέλα της.

Advertisement
Advertisement

Ήταν μία από τις περιπτώσεις όπου ένα μειονέκτημα μετατράπηκε σε πλεονέκτημα, τόσο τεχνολογικό όσο και από και σε ό,τι αφορά στο εταιρικό κύρος. Η Mercedes-Benz βρέθηκε σε δύσκολη θέση με το σημαντικό πρόβλημα ευστάθειας της A-Class πρώτης γενιάς, στην αξιολόγηση του λεγόμενου «τεστ αποφυγής ταράνδου».

Η συνέχεια είναι γνωστή, λίγο-πολύ. Με το τεχνολογικό βάθος που διέθετε (και διαθέτει) η εταιρεία και με τη γερμανική επιμονή, το πρόβλημα ξεπεράστηκε σε σύντομο χρονικό.

Με τον τρόπο της, άλλαξε τα δεδομένα τής παρεχόμενης ενεργητικής ασφάλειας, συμπαρασύροντας τον κλάδο της Αυτοκινητοβιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο προς τα δικά της στάνταρ, για μία ακόμα φορά.

Advertisement
Advertisement

Βεβαίως, η διαδικασία ελέγχου τής ευστάθειας των οχημάτων συνεχίζεται τόσο από τις εταιρείες, κατά τη διάρκεια εξέλιξης των νέων μοντέλων, όσο και από τον αυτοκινητικό Τύπο, κατά την αξιολόγηση τους από αυτόν.

Advertisement

Οι συνάδελφοι από την ισπανική αυτοκινητική ιστοσελίδα km77.com υπέβαλαν στη συγκεκριμένη δοκιμασία την καινούργια γενιά τής Mercedes-Benz GLC η οποία παρουσιάστηκε πέρυσι τον Ιούλιο. Το πολυτελές SUV αναβαθμίστηκε και εκσυγχρονίστηκε σε σχέση με πριν και πλέον είναι πιο δυναμική σε σχεδίαση, με μεγαλύτερο μήκος αλλά και χαμηλότερο ύψος αμαξώματος.

Οι Ισπανοί συνάδελφοι πήραν μία GLC 220 d 4MATIC για πραγματοποιήσουν τη δοκιμασία αξιολόγησης. Θυμίζουμε ότι αυτή έχει τον τετρακύλινδρο, δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα που αποδίδει μέγιστη ισχύ 197 ίππους/3.600 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 440 Nm/1.800-2.800 σ.α.λ. Επίσης, όπως φανερώνει η ονομασία της, διέθετε και σύστημα τετρακίνησης.

Advertisement

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο διέθετε το προαιρετικό πακέτο εξοπλισμού «AMG», κάτι που σημαίνει ότι η ανάρτησή του είναι χαμηλότερη σε ύψος. Επίσης, είχε ελαστικά Continental EcoContract 6, διάστασης 255/45 R20 εμπρός και 285/40 R20 πίσω, ένα μέγεθος που επίσης ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Advertisement

Στη διαδικασία τού σλάλομ, η νέα Mercedes-Benz GLC ήταν ευκολοδήγητη και ακολουθούσε απροβλημάτιστα τη διαδοχική αλλαγή κατεύθυνσης. Ωστόσο, κατά τη δοκιμασία του τεστ αποφυγής ταράνδου, τα δεδομένα δεν ήταν τόσο καλά για το καινούργιο μοντέλο της γερμανικής εταιρείας.

Συγκεκριμένα, εμφάνιζε από νωρίς το φαινόμενο υποστροφής κατά τη διαδικασία με αποτέλεσμα να ανοίγει την τροχιά του και να μην είναι εύκολο να ολοκληρωθεί η προσπάθεια όπως προβλέπει το αντίστοιχο πρωτόκολλο. Τελικά, οι συνάδελφοι κατάφεραν να επιτύχουν ένα αψεγάδιαστο πέρασμα με ταχύτητα εισόδου 75 χλμ./ώρα η οποία είναι μικρότερη από τα 77 χλμ./ώρα που απαιτείται.

Κατά την κρίση τους, και βάσει της εμπειρίας τους, εάν η GLC είχε ελαστικά με πιο σπορ χαρακτηριστικά, δεν θα αντιμετώπιζε το φαινόμενο υποστροφής σε τέτοιο βαθμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC
Mercedes: To test και η «τούμπα» του Δημοσιογράφου τα άλλαξε όλα
Ποια εταιρεία δίνει bonus 7.300 ευρώ στους εργαζόμενους της;