Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Το τρίκυκλο scooter της Daymak έχει ακόμα και air condition

Ελλάδα 1:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το τρίκυκλο scooter της Daymak έχει ακόμα και air condition

NEWSMOTO

Το τρίκυκλο scooter της Daymak έχει ακόμα και air condition

NEWSMOTO

Το Daymak Tectus είναι ένα πρωτοποριακό και πλήρως εξοπλισμένο τρίκυκλο scooter που μάλλον δε θα δούμε ποτέ.

Advertisement
Advertisement

Η Daymak έκανε μεγάλο μπαμ πριν από δύο χρόνια όταν αποκάλυψε τα σχέδιά της στον τομέα του mobility. Η καναδέζικη εταιρεία είχε παρουσιάσει έξι συνολικά concept τα οποία περιλάμβαναν από ηλεκτρικό ποδήλατο μέχρι ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ακόμα και ιπτάμενο ηλεκτρικό όχημα.

Έχουν περάσει ωστόσο αρκετοί μήνες από τότε και μέχρι τώρα δεν έχουμε δει κάτι χειροπιαστό από την εταιρεία – εκτός από τα ηλεκτρικά της ποδήλατα. Η Daymak έχει στρέψει την προσοχή της στην ολοκλήρωση της κατασκευής του ηλεκτρικού της αυτοκινήτου Spiritus έχοντας κάνει αρκετά βήματα εμπρός και παράλληλα δουλεύει σε ένα ηλεκτρικό τρίτροχο scooter, το Tectus.

Advertisement
Advertisement

Το Tectus είναι ένα παντός καιρού scooter με καμπίνα το οποίο μπορεί να κινηθεί σε όλα τα τερέν. Η Daymak έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα ψηφιακά σχέδια του scooter (με μια καθυστέρηση τριών ετών) και το Tectus είναι αρκετά ενδιαφέρον. Η δομή του είναι ένας τροχός εμπρός και δύο τροχοί πίσω με σύστημα ανάρτησης που επιτρέπει στο scooter να γέρνει στις στροφές. Το τιμόνι είναι μοτοσικλέτας και η καμπίνα ανοίγει προς τα εμπρός επιτρέποντας στον αναβάτη να εισέλθει στο scooter.

Το scooter της Daymak είναι εξοπλισμένο με δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 2 kW που χαρίζουν τελική ταχύτητα 32 χλμ./ώρα στο όχημα. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 5,4 kWh με αυτονομία 160 χιλιόμετρα στην έκδοση Ultimate, ενώ υπάρχει και η έκδοση Deluxe με μπαταρία 2,4 kWh. Ο εξοπλισμός του Tectus από την άλλη είναι άκρως εντυπωσιακός με το τρίκυκλο scooter να διαθέτει κλιματισμό με ψύξη και θέρμανση, κάμερα οπισθοπορείας με αισθητήρες, σύστημα εκκίνησης με δαχτυλικό αποτύπωμα και σύστημα φόρτισης με φωτοβολταϊκά πάνελ.

Advertisement

Η Daymak μπορεί να αναφέρει ότι το Tectus θα είναι «σύντομα» διαθέσιμο, χωρίς ακριβή χρονικό ορίζοντα. Η τιμή του είναι στα 8.390 ευρώ και μπορεί κάποιος να το προ παραγγείλει δίνοντας περίπου 93 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Daymak Avvenie Spiritus: Εξωπραγματικών επιδόσεων τρίτροχο (video)
Νέο GR86 «πύραυλο» ετοιμάζει η Toyota!
Τράμπ: Μίσος για τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα